Politika

[ Izvor: Danas ]

10. 05. 2021. 16:38 2

Rampa Vesiću trajaće koliko Vučić kaže

Aleksandar Šapić, lider Srpskog patriotskog saveza, za kratko vreme prošao je put od ogromnog - ne - bilo kakvom savezu sa Srpskom naprednom strankom u Beogradu, do malog - ne - Goranu Vesiću, aktuelnom zameniku gradonačelnika Beograda.

Iako će uskoro on i Vesić postati deo iste organizacije, Šapić tvrdi da sa njim ne planira blisku saradnju, niti ga vidi kao saradnika sa kojim bi podelio odgovornost za ono što bude radio. Sagovornici Danasa ocenjuju da je Šapić i do sada često menjao mišljenje i da je daleko od mogućnosti da kadrira po Srpskoj naprednoj stranci.

On se neće pitati ni za šta, kao ni ostali u SNS, već su te njegove izjave deo uloge koju mu je dodelio Aleksandar Vučić, koje samo vode ka „najurivanju“ Vesića, zbog negativnih poena koje trenutno donosi SNS.

Nakon najave predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića da u narednih mesec dana sledi ujedinjenje SNS i SPAS-a u jednu partiju, koja će se naravno i dalje zvati SNS, Šapić je na televiziji Nova rekao da „ukoliko na sledećim izborima bude dobio poverenje za bilo koje važno mesto u državi da će se potruditi da izabere svoje najbliže saradnike sa kojima može da podnese odgovornost za to što bude radio, ali da među njima ne vidi Gorana Vesića“.

Ne tako davno, Šapić u svom timu nije mogao da zamisli ni ostale naprednjake, koji, kako je tvrdio, u intervju Vremenu, promovišu tu vrstu ponašanja koju čine klevete, mržnja, optužbe, najgnusnija vređanja, da bi ovih dana objasnio da njega i SNS veže isto ili slično poimanje političke situacije, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Zato sagovornici Danasa veruju da će Šapićeva rampa Goranu Vesiću trajati onoliko koliko to odluči Vučić.

- U zavisnosti od toga koliko mu Vučić dopusti, Šapić će se toliko i pitati. Ne verujem da će smeti i moći da ide dalje od toga. Vrlo je moguće da se sada pravi distanca u odnosu na Vesića, kao da je Vesić nešto radio bez Vučića. Ali većina birača će to tako percipirati. I to vrlo verovatno jeste jedna od ideja. A za Vesića će se već naći neko verovatno i bolje mesto od zamenika gradonačelnika - ističe za Danas Boban Stojanović, politički analitičar.

Njegov kolega Dejan Bursać smatra da u ovom trenutku ne možemo znati prave razloge Šapićevog ograđivanja od Vesića. Napominje da mu se čini da mu sve to, pa i ograđivanje od Vesića, liči na Šapićevo opravdavanje pred glasačima, kako bi sebe predstavio kao dobitnika dogovora sa Vučićem.

-  Šapić je i ranije govorio da neće sarađivati sa SNS, pa vidimo da je promenio mišljenje. Daleko su izbori, svašta se promeni za godinu dana - ističe Bursać.

Za Janka Veselinovića, lidera Pokreta za Preokret, Šapić i Vesić su dve strane jedne iste medalje.

- To su medalje za licemerje i nemoral. To su ljudi koji ne mogu bez vlasti. Napustili su DS i ušli u stranku na vlasti. Oni nemaju šire interese, koji su interesi građana, već samo svoje lične i svog džepa. U ovoj strukturi oni se ništa ne pitaju. Vučić se sa njima igra, po principu - dam ti koščicu, bacim ti štap, udarim te po repu. Završiće zajedno na đubrištu beogradske istorije - kategoričan je Veselinović.

Pavle Grbović, prvi čovek Pokreta slobodnih građana, ističe da će njegov Pokret učiniti sve kako se Goran Vesić i Aleksandar Šapić sledeće godine ne bi pitali ni za šta u gradu Beogradu.

- A onda neka svoje unutarporodične svađe rešavaju o svom trošku, a ne preko leđa Beograđana .

Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd primećuje da je politika Šapića nastavak one politike koju su vodili Goran Vesić i Siniša Mali. Prema njegovim rečima, Šapić je, da je imao šta da kaže protiv svega onoga što je Vesić radio u Beogradu, do sada već rekao.

- On je ćutao i dok je planirana seča Košutnjaka i odobravao je divlju gradnju na Savskom nasipu, Beograd na vodi i sve devastacije grada koje je Vesić sprovodio. Ni u jednom trenutku se nije usprotivio. U slučaju da bude kandidat za gradonačelnika Beograda nastaviće politiku Vesića, ali mi se čini da u tome neće uspeti. Postoji velika šansa da opozicija pobedi u Beogradu i Inicijativa Ne davimo Beograd će tome dati svoj doprinos - kaže Lazović.

On ističe da i da Vesić ne bude u Šapićevom timu, biće u nekom drugom, jer svi naprednjaci koji su se ogrešili o zakon na kraju su bili nagrađeni.

- Verujem da ni Vesić neće biti pušten niz vodu, već će dobiti neko mesto u kriminalnoj strukturi SNS - smatra Lazović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati