Politika

Direktno.rs

09. 05. 2021. 15:56 97

"Vučić je gospodar neuspešne države, koja neće u EU, a uz to je drzak i bezobrazan" (VIDEO)

"Ja sam predsednik republike koji je izabran na isti način kao i Vučić i moja ovlašćenja nisu velika. A on je gospodar države koja nije uspešna, koja ne zna šta će sa sobom i koja kao pregovara sa Evropskom unijom, a sve čini da ne uđe u EU", poručio je predsednik Hrvatske Zoran Milanović srpskom kolegi Aleksandru Vučiću.

Vučić je dobio novu packu, ovoga puta iz komšiluka, gde mu je na direktan način Zoran Milanović objasnio kako bi trebalo da se ponaša ukoliko želi da Srbiju odvede u Evropsku uniju, što su naprednjaci pre dolaska na vlast jasno stavili kao prioritet.

Međutim, realnost je takva da Srbija trenutno kaska u mestu, ne otvara nova poglavlja u pristupanju Evropskoj uniji, pa se stiče utisak da režim "moli boga da ne uđe u EU".

To je poručio i predsednik Hrvatske Zoran Milanović, koji je prokomentarisao taj put Srbije ka Evropskoj uniji, ali je govorio i o ophođenju Aleksandra Vučića prema Hrvatskoj.

- Ja sam predsednik republike koji je izabran na isti način kao i on (Aleksandar Vučić, prim. aut.) i moja ovlašćenja su taman takva kolika treba i da budu, ne velika. A on je gospodar države. Jedne države koja nije uspešna, koja ne zna šta će sa sobom. Ne zna da li bi u Evropsku uniju ili ne bi, jer oni sve rade da ne uđu u Evropsku uniju, a kao pregovaraju - rekao je Milanović i naglasio:

- I to je naprosto zaluđivanje, jedna vrsta "stoun volinga". U komunikaciji sa Hrvatskom ja ne držim mnogo do toga da se nešto poštuje, da smo mi nešto mnogo važni, ali mi nismo u ravnopravnom položaju. Mi smo članice EU, a oni nisu i ako žele da uđu u Evropsku uniju, moramo da razgovaramo - istakao je predsednik Hrvatske.

Podsetio je Milanović na situaciju kada je Hrvatska pristupala Evropskoj uniji.

- Nama nije padalo na pamet da se tako bezobrazno i drsko ophodimo sa Slovenijom, koja je manja od Hrvatske, ali je bila članica EU. Dakle, mi nismo u istom položaju. Ja ne želim te položaje da koristim za ucenjivanje, ali imam utisak da na drugoj strani uopšte ne postoji stvarna ambicija da Srbija za 15 godina uđe u Evropsku uniju. To je možda zato što bi svi oni koji trenutno vladaju Srbijom morali da traže domovinu negde drugde - rekao je Milanović u poruci koja je odjeknula regionom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 97

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati