Politika

Direktno.rs

09. 05. 2021. 13:33 11

"Vučićev režim se plaši dobro organizovanih demokrata"

Ako uradite istraživanje i pitate građane "koju stranku je najviše lomio i udarao Vučićev režim", onda 80% odgovori Demokratska stranka. A zašto? Zato što zna odakle mu preti najveća opasnost. Od dobro organizovanih demokrata. Zbog vrednosti koje zastupaju, zbog znanja koje imaju - izjavio je za Direktno.rs, novoizabrani predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke, Branimir Kuzmanović.

Danas je u parku na Slaviji održana Skupština GO Demokratske stranke Beograd, na kojoj je birano novo rukovodstvo. Za predsednika beogradske organizacije DS, izabran je Branimir Kuzmanović, nekadašnji predsednik opštine Vračar.

- Od danas, bedem znanja i dobrih vrednosti. Bedem tim je tu da radi zbog građana i za građane. Na nama je da se organizujemo, ponudimo nova rešenja, nove ljude i građani će to prepoznati. Od danas počinje uspon demokrata u Beogradu, a to je u direktnoj korelaciji sa padom naprednjaka - izjavio je Kuzmanović.

Na Skupštini beogradskih demokrata govorila je i zamenica predsednika DS, Dragana Rakić, koja za Direktno.rs, kaže da je Demokratska stranka jaka onoliko koliko je jak njen beogradski odbor i da je zato današnji dan za Demokrate i suštinski Dan pobede, jer označava da je revitalizacija DS u punom zamahu.

- Danas, simbolično na Dan pobede završili smo proces koji smo započeli pre devet meseci, a to je konstituisanje Gradskog odbora Demokratske stranke u Beogradu. Objedinjujemo snagu, udružujemo energiju i postajemo efikasniji u borbi protiv mafijaškog režima koji je okupirao čitavu Srbiju - kaže zamenica predsednika DS i dodaje:

- Zajedno sa našim partnerima iz opozicije nastavljamo sa intenzivnom borbom za slobodne i poštene izbore, koji su prvi korak u rušenju aktuelnog kriminalnog režima.

Prisutnima se obratio i Zoran Lutovac, predsednik DS, koji je naglasio da su prirodni saveznici DS sindikati, strukovna udruženja i svi koji su spremi da se uključe u borbu za javni interes. On je podvukao da se poverenje stiče delima, a ne velikim rečima, te da su demokrate na sopstvenom primeru pokazale da menjajući sebe menjamo i društvo.

- Uvek smo bili sa građanima i pokazali da nismo neka otuđena elita, nego stranka koja je uz svoje građane, spremna da ih predvodi u borbi za bolji život, pravo i pravdu, za slobodu govora, pravedne zakone, zdravstvo i obrazovanje dostojno čoveka, za Beograd - prestonicu kulture, finansijski i privredni centar ovog dela Evrope - konstatovao je Lutovac, poručivši da su ključne reči danas solidarnost i odgovornost i da je Demokratska stranka spremna da svoje resurse stavi u službu građana i javnog interesa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati