Politika

Direktno.rs

09. 05. 2021. 13:31 22

BESNI RAT U SNS Vesić: Šapić da se nauči lepom ponašanju (VIDEO)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poručio je lideru SPAS-a Aleksandru Šapiću da nauči "pravila lepog ponašanja" i ovime nastavio rat unutar SNS-a, koji tinja od najave priključivanja SPAS-a ovoj stranci.

- Ako Šapić postane član Srpske napredne stranke, ja ću moći da sarađujem sa njim, kao i ostali funkcioneri SNS, kao što verujem da će on naučiti da treba da radi sa nama. Očekujem da gospodin Šapić pre nego što uđe u SNS nauči pravila lepog ponašanja koja važe kod nas. Ona leže u solidarnosti, timskom radu i sprovođenju politike Aleksandra Vučića - istakao je Vesić.

Vesić je rekao i da "kada je Aleksandar Vučić predložio da Šapić bude deo SNS glasao ‘za’, zato što SNS treba da bude otvorena za nove ljude koji prihvataju Vučićevu politiku, bez obzira šta su ranije radili".

On je naveo i da ne može da veruje da je Šapić već počeo da kadrira u SNS-u iako još zvanično nije ušao u stranku, kao i da svi u SNS-u energiju usmeravaju ka protivnicima, a ne ka unutrastranačkim sukobima.

Sukobi očigledno već postoje, a Vesića je vidno veoma povredila mogućnost da ostane bez svoje fotelje i opaska Šapića da ukoliko postane gradonačelnik, Vesić neće biti zamenik gradonačelnika.

- Ukoliko se nađem na bilo kom odgovornom mestu u državi nakon sledećih izbora, sam ću odabrati svoje najbliže saradnike i ljude s kojima ću podneti odgovornost za posao koji budem radio. Među njima ne vidim Gorana Vesića - rekao je Šapić.

Lider SPAS-a inače je, ne tako davno, bio veliki protivnik naprednjaka, pa je u intervjuu za nedeljnik "Vreme" pre beogradskih izbora 4. marta 2018. istakao da neće sarađivati sa SNS-om. Iz ove perspektive mnogi komentarišu da nije održao reč.

- Kako nisam održao reč? To sam izjavio pre beogradskih izbora, kad je čak delovalo da SNS neće sam moći da formira vlast. Iako sam do tada govorio da ću odluku doneti nakon izbora, zahvaljujući izjavama pojedinih gradskih funkcionera iz SNS-a, odlučio sam da bez obzira na sve, pa čak i mogućnosti da budem izabran za gradonačelnika, ne mogu blisko da sarađujem s ljudima koji o meni iznose najgnusnije laži. Nakon tih izbora nisam ni ušao s njima u koaliciju, pa čak ni do dana današnjeg nisam postao deo gradske vlasti - objasnio je Šapić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati