Politika

Direktno.rs

14. 04. 2021. 10:26 9

"Loši rezultati probne mature su Ružićeva odgovornost"

Režim Aleksandra Vučića očigledno ništa drugo ne interesuje, osim boravka na vlasti, pa ga tako nimalo ne uznemiravaju ni izuzetno loši rezultati probne mature. Ako su najbolje rezultate pokazali gimnazijalci koji su u proseku znali da reše svega 2 od 20 zadataka iz matematike, i trećinu zadataka iz srpskog jezika, onda je to jasan znak da država đacima nije obezbedila adekvatne uslove za učenje tokom pandemije i svaki pokušaj relativizacije situacije samo nas udaljava od rešavanja problema - izjavila je Dragana Rakić, zamenica predsednika Demokratske stranke.

Kako su predstavnici režima loše upravljali pandemijom i donosili štetne ekonomske mere tokom proteklih godinu dana, tako su organizovali i lažnu onlajn nastavu, i zato ne treba da nas čudi što je ona dala loše rezultate.

- Demokratska stranka je pre skoro godinu dana počela da upozorava vlast i javnost na ozbiljnost situacije. Naš Resorni odbor za prosvetu predstavio je konkretan plan i pokazao da je moguće optimalno funkcionisati u ovakvim uslovima, ali vlast nije želela ni da čuje za predloge koji su dolazili iz redova opozicije - stoji u izjavi zamenica predsednika Demokratske stranke i dodaje se:

- Nisu znali sami da organizuju sistem, a nisu hteli ni da prihvate pomoć, i zato su sada na gubitku svi, i učenici, i prosvetni radnici, i roditelji, i škole i fakulteti, a odgovornost za situaciju u kojoj se nalazimo leži u rukama ministra Ružića - zaključila je Dragana Rakić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati