Politika

Direktno.rs

13. 04. 2021. 20:17 16

"Naprednjaci planiraju odlazak iz Srbije kad je razore"

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić naveo je da je "Srbija na prekretnici" i da su izbori "samo sredstvo pomoću kojeg vlast zloupotrebom zakona razara Srbiju".

- Posledica nelegitimne vlasti i parlamenta bez opozicije je to što danas govorimo da će "Rio Tinto" raskopati Mačvu i uništiti Drinu i Savu, a drugim firmama je ekspresno data dozvola za istraživanje litijuma u Pranjanima, Kosjeriću… Poljoprivredno zemljište se rasprodaje strancima, a domaće firme su uništene - rekao je Aleksić gostujući na televiziji Nova S.

- Izbori regulišu sve to. Ne može se ekologija rešiti tako što ćemo reći da nećemo da se bavimo politikom. Građani Srbije bi trebalo da se podignu i da se zajedno borimo da ne bismo došli u situaciju koja nam se smeši - istakao je Aleksić.

Potpredsednik Narodne stranke je dodao da su oni koji vladaju Srbijom i "pljačkaju je poslednjih devet godina sebi pripremili vile i stanove širom sveta".

- Oni verovatno planiraju da odu jednog dana, kada ostave zemlju rasprodanu, reke stave u cevi i poseku šume, a nama da ostave da se patimo ovde. Srbija nije njihova više nego što je svih nas - rekao je Aleksić.

Upitan o najavi promene izbornih zakona i eventualnom vraćanju cenzusa za ulazak u parlament na pet odsto osvojenih glasova na izborima, Aleksić je odgovorio da je promena cenzusa "nebitna ako opozicija želi da pobedi vlast na izborima".

- Najava promene izbornih zakona pre početka pregovora vlasti i opozicije o izbornim uslovima uz posredovanje EU je katastrofa. Ne može se govoriti o pregovorima a da vlast najavljuje izmenu izbornih zakona. Vlast ne može na svoju ruku da menja zakone pre pregovora kako bi je te izmene što manje koštale. Ako promene zakone pre pregovora, onda to neće biti pregovori o izbornim uslovima.

Aleksić je naveo da je neophodna izmena svih izbornih zakona kako bi se "sprečile zloupotrebe SNS-a".

- Ne može da bude nosilac izborne liste neko ko nije kandidat na izborima za koje se ta lista podnosi, a predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić je sada nosilac svih lista. To pravilo mora da važi ne samo za Vučića, nego za sve - rekao je Aleksić i zaključio:

- Ministarka trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić predložila je personalizovani proporcionalni izborni model po kojem bi građani glasali za liste, ali i za kandidate, a za to se zalaže i Narodna stranka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati