Politika

M. Z.

07. 04. 2021. 18:15 3

"Napad na Tepić? Stop progonu političkih protivnika"

"Skupština slobodne Srbije najoštrije osuđuje fizički napad na potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić u Jagodini, i zahteva da se počinilac, odbornik u jagodinskoj gradskoj skupštini Dušan Marković pod hitno sudski procesuira i primereno kazni", navodi se u saopšenju Skupštine slobodne Srbije.

U otvorenom pismu, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

"Skupština podseća da su Tepić i drugim članicama Ženske mreže bezbednost ugrozili i članovi ekstremističke organizacije "Palmini tigrovi", koji su siledžijski, skandiranjem i urlanjem, onemogućavali aktivistkinje SSP-a da održe konferenciju za novinare.

Zastrašujuća je činjenica da lokalne kabadahije, instrumentalizovane od vlasti, nasrću i prete opozicionim aktivistima u prisustvu velikog broja policajaca koji i ne pokušavaju da rade svoj posao i zaštite one kojima je ugrožena bezbednost.

Podsećamo i na to da je SSP pokušao da održi konferenciju za novinare u znak protesta zbog toga što su funkcionerke ove stranke iz Jagodine Katarina Jokić i Jelena Kostić privedene prošle nedelje na informativni razgovor u policiju pod optužbom da su širile paniku na društvenim mrežama, nakon što su od gradskih vlasti tražile da se sednice Skupštine održavaju javno i da se građanima saopšti na šta se troši njihov novac.

Skupština slobodne Srbije poručuje da Srbija neće biti mesto u kojem se na snagu i čvrstinu argumenata odgovara snagom mišića, siledžijskim urlikanjem i čvrstinom štangli, odnosno da Srbija u skoroj budućnosti neće biti mesto u kojem se proganjaju politički protivnici kao što je to danas slučaj", zaključuje se u saopštenju Skupštine slobodne Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati