Politika

[ Izvor: Nova.rs ]

07. 04. 2021. 13:57 26

Tadić: Mogu za predsednika. Đilas: Ima boljih kandidata

Bivši predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić za Nova.rs je izjavio da bi mogao da se kandiduje na narednim predsedničkim izborima, ukoliko ne bude boljih kandidata. O njegovoj eventualnoj kandidaturi, najpre se izjasnio lider Dveri Boško Obradović koji je naveo da bi to značio povratak na bivši režim. Sada je to učinio i lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, koji poručuje da će biti boljih kandidata od bivšeg šefa države.

- Na rečenicu da je spreman da se kandiduje ako nema boljih, moj odgovor je - ima boljih - rekao je Đilas za Nova.rs.

Podsetimo, bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić navodi za Nova.rs da bi se kandidovao na predsedničkim izborima isključivo ukoliko bi procenio da niko od drugih kandidata neće moći da pobedi Vučića, ali i da upravlja državom.
- Kandidovao bih se isključivo ukoliko bih procenio da niko od drugih kandidata neće moći da pobedi Vučića, ali i da upravlja državom. Jer nakon promene ove vlasti biće potrebno ne samo umeti upravljati državom, već upravljati u okolnostima u kojima će biti potrebno paralelno i saniranje ogromne štete koja će ostati iza ove vlasti. Ukoliko bi se pojavio neko za koga bih procenio da to može, imao bi svu moju podršku - naveo je on.
Na ovu izjavu osvrnuo se i lider Dveri Boško Obradović, koji je poručio da sada svi shvataju da je na vreme reagovao kad je, kako navodi, apelovao na bivšeg predsednika Srbije da se povuče iz politike.

- Ja sam ukazao da ne želimo da budemo taoci bivšeg režima koji nas, zajedno sa sadašnjim, drži u začaranom krugu koji traje već punih 30 godina. Smatram da je građanima Srbije dosta da biraju između Borisa Tadića i Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Čedomira Jovanovića ili između Vojislava Šešelja i Nenada Čanka. Ti ljudi su veoma dugo političkoj sceni, rekli su sve što su imali i uradili su sve što su mogli - poručio je Obradović.

Boris Tadić bio je predsednik države u periodu od 2004. godine do 2012. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati