Politika

Direktno.rs

04. 04. 2021. 21:57 18

Utisak nedelje: Svi koji botuju za uzurpatora Vučića i imaju lažne diplome - odgovaraće

"Bojkot stranke treba da budu te oko kojih se drugi pridružuju. Ono što nas razlikuje od životinja su reči, one čine ono što jesmo. Treba naći jednu zajedničku tačku da se održe fer izbori, pa neka se svako predstavi kako želi. Vučić je uništio sve institucije i sa uzurpatorom nema pregovora", bio je jasan profesor Čedomir Čupić, član Skupštine slobodne Srbije.

Čedomir Čupić, predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević bili su gosti večerašnjeg "Utiska nedelje", u kom se vodila polemila o bojkot i antibojkot strankama, kao i kako dostići uslove da sledeći izbori budu fer i slobodni.

Čupić je jasan, kada je u pitanju reč data građanima.

- U Srbiji je stradalo poverenje, i to između građana i vlasti, između građana i opozicije, kao i između samih građana. Vučić ne raspisuje izbore zbog onih koji su izašli na njih, već zbog bojkot opozicije. Glavni dogovor mora da bude sa strankama koje su ostale dosledne - istakao je Čupić i nastavio:

- Bojkot stranke treba da budu te oko kojih se drugi pridružuju. Ne uvodim moralni žandarmizam, ali mora da postoji moralnoga. Oni koji su bojkotovali izbore naterali su Vučića da kaže posle dva dana od izbora da će da raspiše nove. Ono što nas razlikuje od životinja su reči. One čine ono što jesmo. Treba naći jednu zajedničku tačku da se održe fer izbori, pa onda svako može da se predstavi kako želi. - dodao je profesor Čupić.

Kako je naveo, sa Vučićem "nema pregovora".

- Vučić ima lice despota, tiranina. Uništio je sve institucije. Jednostavno, sa uzurpatorom nema pregovora - istakao je Čupić.

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević je naveo:

- Strankama koje nisu izdržale moralnu probu treba zahvaliti. Ne treba nam ta vrsta pronevere - rekao je Kovačević i ponovio da "revanšizam mora da postoji":

- Revanšizam podrazumeva da poštujući zakonske i moralne norme svako dobije kaznu koju zaslužuje. To znači nekog na robiju, nekog lustraciju, nekom bedž da je kupio diplomu.

Sa Kovačevićem je bio saglasan i Čedomir Čupić.

- Pravda znači da svi odgovaraju za nezakonite postupke, prema onome što su učinili. Ovde su potrebni dobri zakoni i institucije. Važan je oporavak institucija. Mi smo zarobljenici pola procenta stanovnika Srbije koji su se enormno obogatili, a nas osiromašili.

Na stav Kovačevića i Čupića o bojkot i antibojkot strankama reagovao je Tadić.

- Iza ideje bojkot stranaka krije se fenomen izdaje. Tada se ulazi u slom demokratije. Ne dozvoljavam da mi iko drži moralne standarde. Ne preuzimajte palicu moralnog sudije da presuđujete ko je ispravan, a ko ne.

Siniša Kovačević je istakao da je "svačije pravo da prašta", ali je i poručio Tadiću da "praštanje ne nameće ostalim strankama".

Tadiću je odgovorio i profesor Čedomir Čupić.

- Okupio si ljude poput Velje Ilića, koji su svašta pričali o tebi, bili su Vučićevi ministri. Oni nemaju moralno pravo da budu u istoj poziciji kao ljudi koji su održali reč i bojkotovali izbore.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati