Politika

Direktno.rs

03. 04. 2021. 12:41 9

"Vučić se ne zalaže ni za EU, ni za vakcinaciju"

Demokratska stranka upozorava na činjenicu da vakcinacija protiv virusa COVID-19 za tri meseca u Srbiji nije dala vidljive rezultate u suzbijanju pandemije. Broj ljudi kkoji obolevaju i umiru od posledica infekcije koronavirusom je i dalje izuzetno velik, a za sad nema ni naznake skorog poboljšanja stanja. Glavni krivci za usporavanje vakcinacije i izostanak značajnijeg rezultata u suzbijanju virusa su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov režim koji nisu ni sposobni ni iskreno motivisani da organizuju efikasnu borbu protiv epidemije.

Demokratska stranka ukazuje na to da Vučić prema vakcinaciji ima isti odnos kao i prema Evropskoj Uniji.

- Kao što se na rečima zalaže za članstvo Srbije u Uniji, a u stvarnosti lično podstiče antievropsko raspoloženje u zemlji, tako se samo formalno zalaže za vakcinaciju, dok suštinski koči proces imunizacije i promoviše agresivno antivakserstvo - kažu iz DS.

Kako navode, besmisleno hapšenje istaknutih boraca protiv vakcine neće predstavljati nikakav podsticaj vakcinaciji, već će nesumnjivo biti u funkciji promocije i stvaranja lažne slike o privedenim kao protivnicima aktuelne vlasti.

Demokratska stranka "ne sumnja u to da će se vođa režima u nekom trenutku teatralno vakcinisati, ali unapred upozorava da njegov igrokaz u Rudnoj Glavi, ili nekom drugom mestu, neće podstaći masovnu imunizaciju".

- Većina članova i pristalica Srpske napredne stranke se protive vakcinaciji i znaju da Vučić nije ozbiljan i iskren kada poziva građane da prime vakcinu. Isto tako oni koji se protive evropskom putu Srbije istovremeno glasaju za Vučića koji se na rečima zalaže za članstvo naše zemlje u Evropskoj Uniji zato što znaju da Vučić samo glumi evropejstvo - kažu iz DS.

Da bi vakcinacija i ostale mere protiv pandemije dale željene rezultate, kako navode iz DS, neophodno je da borbu protiv kovida povedu medicinski stručnjaci i iskreni zaštitnici opšteg interesa, a da se Aleksandar Vučić, njegov Krizni štab i dvorska svita što pre sklone u stranu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati