Politika

Direktno.rs

02. 04. 2021. 10:52 48

MONA: Istorija će nas pamtiti! E BAŠ HOĆE, TOMO, DA ZNAŠ

Ministar Momirović koji drži odu predsedniku Vučiću, dok iza njega Drobnjak vadi nešto među zubima - ovo je zaista istorijska scena koja se odigrala na deonici autoputa “Miloš Veliki”.

- Ako neko ko nas ne podržava nije spreman da to pohvali, mora da zapamti da će istorija to pamtiti i da istorija neće moći da ćuti pred situacijom u kojoj se sad nalazimo i pred infrastrukturnim projektima koje sad sprovodimo - započeo je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović svoj hvalospev.

I dok je mladi Momirović držao svoj govor, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak morao je da ukloni prepreku, doduše ne sa puta, nego među zubima. Kada je Mona pomenuo predsednika, atmosfera je pak postala ozbiljnija.

- Ja se izvinjavam, gospodine predsedniče, što sebi kao jednom ministru izabranom od strane parlamenta toliko dajem za pravo da pred vama koji ste neposredno izabrani i koji ste vrhovni komandant naših oružanih snaga i koji ste našli svoje vreme da dođete, obiđete ove radove, dodatno pritisnete i nas kao članove Vlade i naše izvođače, što za nas ume da bude, ne mogu da kažem neprijatno, ali je teško, nije to mali pritisak, to nam svima podiže tenziju - pravdao se Toma predsedniku Vučiću, koji ga primetno proteklih nedelja nije ispuštao iz vida.

A onda je usledio istorijski deo govora...

- Mi zaista dajemo sve od sebe, svake nedelje imamo sastanke ovde da bismo ovu najtežu deonicu razvili, ali ono na čemu mi sada radimo i ovde, i u Vojvodini, i u Istočnoj Srbiji, to ova zemlja nije videla nikad u svojoj istoriji. I ja sam uveren da će svi to videti, a ono što zaista nama svima i pred nama i pred građanima podiže nivo obaveze, istorija će ovo zapamtiti i istorija neće moći da ćuti - naveo je Momirović.

Toma Mona sa predsednikom, uprkos pritiscima ima zaista jedan poseban odnos, možda čak posebniji od onog koji je Vučić imao sa glavnim tapšačem Markom Đurićem.

- Ja sam u politiku ušao samo zbog predsednika, iako i ovoj zemlji dugujem mnogo, pre njega nisam video tu predanost, talenat, i priliku da se nešto uradi. Ja njega vidim kao političare formata kralja Aleksandra ili kneza Miloša - rekao je Mona nedavno.

I u pravu je Momirović kada kaže da će istorija ovo pamtiti, jer ovakvu vlast do sada nismo imali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 48

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati