Politika

[ Izvor: N1 ]

31. 03. 2021. 12:32 2

Advokat Papića: Vrh države odlučuje o saslušanju Stefanovića

Advokat Branislav Tapušković kaže za N1 da će vrh države odlučiti da li će nekadašnji ministar policije Nebojša Stefanović biti ispitan u slučaju bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića.

- Po mom uverenju, to sigurno ne zavisi od tužilaštva, niti je ikad zavisilo u ovakvim predmetima. Neće se tužilac pitati, jer u tužilaštvu sve rade po hijerarhiji. Oni zavise od izvršne vlasti, ne smeju da urade ništa bez njenog naloga. Odlučiće vrh države, a ne Milan Stojanović koji besprekorno vodi istragu - rekao je Tapušković i dodao da je do sada ispitano dovoljno svedoka, ali da se ne bi bavio ocenama.

Advokat kaže da je do isticanja pritvora Gorana Papića ostalo još desetak dana i mora da se odluči da li će pritvor biti produžen, a on je najduže 60 dana. On navodi i da se nije pojavio u emisiji „Utisak nedelje“ Olje Bećković jer mu „interesi optuženog to nisu dozvoljavali“.

Tapušković kaže da radnje koje je Goran Papić izvršio on ne spori, a da ih je izvršio po nalogu Nebojše Stefanovića.

- Zbog toga on mora biti saslušan. Utvrdilo bi se ono što Papića oslobađa, ali detalje ne mogu da iznosim, ja ću u sudnici reći da moj branjenik nije kriv. Od iskaza Stefanovića zavisi pozicija Papića. Goranu Papiću je nadređen bio Dejan Kovačević, njemu Rakić pa onda Stefanović. Apsolutno bi bilo poništeno ono što stoji na putu utvrđivanja istine ako Stefanović ne bi bio saslušan - kazao je Tapušković za N1 i dodao da objektivna odgovornost postoji u parnicama, ali da se kod krivičnih dela ne može govoriti o tome.

Branilac Gorana Papića kaže da neki neoborivi dokazi već postoje, ali da ne želi sada da govori o njima.

- Da vidimo prvo ko će iz tih gornjih struktura nalogodavaca biti doveden da svedoči. Za one radnje koje je izvršio Papić, ja prihvatam odmah da se on osudi ako je kriv, ali prvo da čujemo Stefanovića. To mu je on naložio u telefonskom razgovoru - rekao je on.

Da opiše ceo slučaj, Tapušković je rekao „volite male ljude i igrajte se njima“.

- To je praksa koja je prisutna u sudskim postupcima, mnogo puta sam se u to uverio, sve se svede na ‘najniže’. Zloupotreba pravosuđa u interesu politike nije samo sad, to se ponovilo hiljadu puta - rekao je advokat.

Na pitanje ko je Aleksandar Papić i u kakvom je srodstvu sa Goranom Papićem, Tapušković kaže da oni nisu rođena braća kako se to navodi, već su u dalekom srodstvu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati