Politika

Direktno.rs

27. 03. 2021. 18:44 18

Pulen Narodne stranke pljuvao Đilasa, a sada i Jeremića!

Član Predsedništva Narodne stranke dr Bogdan Stojanović, poznat po tome da je u više navrata pljuvao predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, danas se izjavom suprotstavio i svom predsedniku, Vuku Jeremiću. Naime, Stojanović, inače saradnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu, smatra da je 27. mart dan kada je narod odlučio da gine uludo. Predsednik njegove stranke, ipak, ima drugačije viđenje ovog istorijskog događaja.

- 27. mart, dan kada je jedan narod odlučio da gine uludo. Dan kada je poguran iluzijama o snazi iz 1914. i britanskom agenturom uvučen u krvoproliće. Mudri knez Pavle je shvatio da će Jugoslavija biti pregažena za 7 dana, pa je izdejstvovao veoma povoljan tajni dogovor koji je uključivao neutralnost Jugoslavije. Koliko je ova odluka bila mudra, najbolje svedoči Rumunija koja je učinila isto, spasila narod pogibije, a kada je Nemačka oslabila, promenila stranu i pridružila se saveznicima. Kao protivuslugu za milion mrtvih Jugoslavija je dobila jedno veliko ništa i komunističku diktaturu. Nema tu šta da se slavi jer je 27. mart bio jedan veliki suicid - napisao je Stojanović na Fejsbuku.

Vuk Jeremić ipak ima drugačije mišljenje u vezi sa dešavanjima 27. marta 1941. godine.

- Na današnji dan pre 80 godina, 27. marta 1941, odbacujući pakt sa Hitlerom, naši preci su učinili da ne budemo na strani zla. Time su osigurali da se tog perioda danas ne stidimo, i da ne moramo, kao neki drugi, da preskačemo stranice u našim udžbenicima istorije - napisao je Jeremić na Tviteru.

Ovo nije jedini Stojanovićev ispad. Osim što pravi razdor u sopstvenoj stranci i pruža oprečna i problematična viđanja istorijskog trenutka u kome je naš narod odbacio pakt sa nacistima i kao što sam Jeremić "učinio da ne budemo na strani zla", Stojanović je nekoliko puta napao lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, iako je ta stranka bila zajedno sa Narodnom strankom u Savezu za Srbiju, kao i u Ujedinjenoj opoziciji Srbije. Te napade su jedva dočekali režimski mediji kako bi stvorili sliku razjedinjene opozicije i napali Đilasa.

- Primer populizma i političkog marketinga koji se ne bazira na činjenicama, već isključivo na ulizivanju javnom mnjenju. Osim toga, da li je moguće da nemaš pojma da deca ne primaju vakcinu! Ajde i da razumem vid političkog pragmatizma da pridobiješ antivakcinaše, ali brate bar izguglaj osnovne informacije, dva minuta - rekao je Stojanović krajem januara, podelivši na Fejsbuiku izjavu Dragana Đilasa.

Osim ovog nepotrebnog ispada, Stojanović je u oktobru prošle godine, dok je njegova stranka i dalje bila sa Strankom slobode i pravde u Ujedinjenoj opoziciji Srbije, Đilasa takođe (doduše indirektno) nazvao populistom koji daje lažna obećanja.
- Političari moraju da shvate da pre nego što obećaju minimalac od 500 evra ili tri puta toliko lekarima, moraju da obećaju narodu da neće davati lažna obećanja. Obaveza svih nas koji smo u politici jeste da promenimo tu populističku matricu i učinimo politiku neraskidivom od moralnih načela. Takođe, vrlo važno je da realna obećanja daju ljudi koji prethodno nisu bili u prilici da ih ispune - aludirao je tada Stojanović na Dragana Đilasa, jer je pomenuti ta obećanja dao u svom programu. 

I tu izjavu su režimski mediji iskoristili kako bi diskreditovali opoziciju, za koju ispada da je nesložna, da se stalno svađa, kao i ta ni oko čega ne može da se dogovori. Funkcioneri poput Stojanovića ne prave štetu samo sebi, svojoj stranci i drugim strankama iz opozicije, već celokupnom opozicionom javnom mnjenju, jer neodgovornim izjavama i željom za pažnjom lome mostove koji se godinama u opoziciji grade.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati