Politika

[ Izvor: Beta ]

08. 03. 2021. 14:16 2

"Vreme da se odjavi ideja izbora unutar opozicije"

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da je vreme da se "odjavi ideja izbora unutar opozicije".

- Bez obzira na to koliko dobronamerna bila, smatram da je ta ideja privukla više pažnje nego što zaslužuje - rekao je Ponoš za današnje izdanje beogradske "Politike".

Ocenio je da bi opozicija "najpre trebalo da ispregovara izborne uslove, a ne da se razigravanjem izbora u opoziciji unapred obavezuje na izlazak na izbore bez obzira na uslove".

- Ideju napadno promovišu oni koji su prekršili bojkot junskih izbora. Još intrigantnije je da oni koji zagovaraju izbore unutar opozicije za zajedničkog kandidata istovremeno smatraju da je nepotrebno ili prerano da se opozicija opredeli za zajedničku pregovaračku delegaciju o izbornim uslovima - naveo je Ponoš.

Dodao je da opozicija "nema šta da traži na izborima" ako se fokusira samo na stranački opoziciono opredeljene glasače.

- Nema ih dovoljno za pobedu. Treba nam podrška neopredeljenih, onih koji nisu za vlast, za opoziciju su, ali ne znaju za koga - rekao je Ponoš.

Ocenio je da mnogi od tih građana nisu sigurni da će izaći na izbore, a da ih "još manje interesuju izbori unutar opozicije".

- Važno je kakvi su njihovi stavovi, pa i o potencijalnim kandidatima, a to se saznaje istraživanjem javnog mnenja, a ne na "karaoke izborima". Uostalom, ne bi trebalo odbaciti mogućnost da takva istraživanja pokažu da se do drugog kruga na predsedničkim izborima dolazi sa dva jaka opoziciona kandidata, a i ko su oni - naveo je Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati