Politika

[ Izvor: N1 ]

02. 03. 2021. 13:59 4

"Opozicija usaglasila platformu, verujem da će biti jedinstvena"

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je za N1 u utorak da je opozicija "manje-više" usaglasila platformu za pregovore o izbornim uslovima sa predstavnicima vlasti u Srbiji.

- Nedeljama smo razgovarali o sadržaju i rekao bih, sa izvesnim tehničkim redakcijama koje će biti gotove danas-sutra, da smo uspeli da usaglasimo tu platformu - rekao je Jeremić u gostovanju na N1.

On je dodao da veruje da će platforma biti jedinstvena i da će uskoro biti predstavljena.

Međutim, kaže da ne postoji saglasnost oko formata samih pregovora „kad je reč o akterima u opozicionom frontu“.

 

- Ovaj dijalog će biti onoliko plodotvoran koliko opozicija ozbiljno njemu bude pristupila. Zbog toga je Narodna stranka dala predlog da celu opoziciju predstavljaju samo jedan ili dva pregovarača koji ne moraju biti članovi ni jedne od stranaka opozicije - kazao je Jeremić.

Kao moguće kandidate za pregovarače pomenuo je bivšeg predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića i profesora Fakulteta političkih nauka u Beogradu Slobodana Samardžića.

Predsednik Narodne stranke ocenio je bi da bi vlast želela da od dijaloga napravi „neku vrstu rijalitija“ u kom sve partije koje hoće da učestvuju pošalju po dva pregovarača.

- Pa to bi značilo 30-40 pregovarača opozicije i ne znam ni ja koliko pregovarača vlasti. U takvom formatu ne može ništa da se dogovori - rekao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati