Politika

[ Izvor: Beta ]

24. 02. 2021. 15:28 4

Deo opozicije odlučio da više ne bojkotuje medije bliske vlastima

Predstavnici dela opozicionih stranaka odlučili su, na sastanku održanom u Socijaldemokratskoj stranci, da odustanu od bojkota, kako su naveli, "režimskih medija" i zaključili da je neophodno da se građanima obrate i tim putem.

- Pozivamo celokupnu opoziciju da do kraja kampanje koristimo svaki mogući prostor u kom se možemo obratiti gradjanima i da u okolnostima u kojima su mediji pod kontrolom režima, učinimo sve što je u našoj moći da ne dozvolimo da zbog toga i obaveštenost građana bude i nadalje pod kontrolom - navodi se u saopštenju.



Te stranke su dodale da je uslov za pojavljivanje u medijima bliskim vlasti jasno poštovanje prava na autorizaciju i prenošenje izjava u celosti, a što se tiče televizijskih emisija, sagovornici relevantni za temu emisije, a ne predstavnici estrade.



- Podvlačimo da ulazak u režimske medije ni na koji način nije legitimizovanje tih medija, već isključivo borba svim sredstvima za to da istina dodje do gradjana. Nema dijaloga u društvu, ni mogućnosti bilo kakve promene dok se opozicija obraća samo svojim biračima, dopuštajući da najveći deo naših gradjana bude izložen samo realnosti koju kreira režimska propaganda - dodaje se.

Na sastanku je odlučeno da se nastavi dijalog sa rukovodstvom RTS-a i da se insistira na otvaranju što većeg prostora za opoziciju na javnom servisu.

- Konstatovano je da se druge stranke opozicije, koje ne učestvuju na ovim razgovorima, nažalost, ni ovaj put nisu odazvale pozivu da zajedno radimo na usaglašavanju jedinstvene platforme za pregovore o izbornim uslovima - dodaje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati