Politika

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

21. 02. 2021. 13:37 8

"Ovako Zorana odgovara na pitanja o EPS-u"

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić upitao je potpredsednicu Vlade Srbije Zoranu Mihajlović "zašto u EPS-u lažu građane Srbije i kako ih nije sramota, jer ne mogu da dobiju struju do svojih polja", na šta je Mihajlović odgovorila da "neće proći pokušaji dela opozicije koji bi hteli da podižu svoj rejting blateći nečiji rad i rezultate".

- Ali, pre nego što krenete nekog da blatite i da iznosite najteže optužbe, trebalo bi barem da se informišete toliko da znate da Ministarstvo nije to koje će bilo koga ni priključiti niti isključiti sa napajanja električnom energijom - rekla je Mihajlović.

Mihajlović je navela i da se iz Narodne stranke „ne libe ni da preuzimaju ulogu institucija kojima bi, da su iskreni u svojim namerama, prvo trebalo da se obrate ako imaju dokaza da je nešto rađeno protivzakonito“.

- Jer svaki put kad bez argumenata napadnete nekog ko radi po zakonu, i čiji je prioritet da i javna preduzeća posluju preglednije i efikasnije, direktno pomažete onima koji imaju suprotne interese i kojima odgovara “lov u mutnom” i uništavanje strateški važnih preduzeća kao što su EPS i Elektrodistribucija Srbije - navela je Mihajlović.

- Ovako ministarka Zorana Mihajlović zamišlja odgovor na konkretno pitanje: Zašto je EPS-u naloženo da poljoprivrednicima koji podnesu zahtev za elektrifikaciju polja daju negativan odgovor, osim za tri sela gde je Milenijum tim kupio Navip vinograde!! - odgovorio je Aleksić nakon reakcije Mihajlović.

Podsetimo, Aleksić je juče pojasnio da je Ministarstvo poljoprivrede raspisalo Javni poziv za podnošenje zahteva za projekat elektrifikacije polja, ali da kada poljoprivrednici odu u EPS, dobiju odgovor da to nije moguće, jer se poziv odnosi na samo tri sela u Srbiji.

- Postoji interni dokument Ministarstva energetike kojim su oni instruisali sve ogranke Elektrodistribucije u Sbiji šta da rade kad neko od poljoprivrednika dođe i zatraži saglasnost da na svoje imanje dovede električnu energiju. Tu se doslovce kaže da se pravilnik odnosi samo na tri sela, selo Obrež u opštini Varvarin, selo Samarinovac u opštini Žitorađa i selo Vinarce u Gradu Leskovcu, slučajno baš na teritoriji gde se nalaze objekti „Plantaže“ koje je kupio „Milenijum tim“ preko firme „Aleja konsalting“ - podvlači Aleksić i dodaje ključno:

- U svim drugim slučajevima strankama će se izdati negativan odgovor na predviđenom obrascu za to. Znači, Ministarstvo poljoprivrede je raspisalo poziv za celu Srbiju koji važi samo za ova tri sela?! - rekao je Aleksić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati