Politika

[ Izvor: Beta ]

17. 02. 2021. 16:23 13

Otvoreni parlament podneo prijavu protiv Atlagića

Inicijativa „Otvoreni parlament“ podnela je Skupštini Srbije prijavu protiv poslanika Marka Atlagića zbog korišćenja uvredljivog izraza „šiptar“ na skupštinskom zasedanju čime je prekršio Kodeks ponašanja poslanika.

Poslanik liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ Marko Atlagić „svesno je i s namerom vredjao Albance nazivajući ih ‘šiptarima’, u nameri da uvredi kako njih, tako i pojedince o kojima je govorio tokom sednice Skupštine 10. februara“, ocenio je Otvoreni parlament.

Na sajtu te inicjative piše da je Atlagić prekršio Član 8. Kodeksa ponašanja poslanika koristeći reči koje vredjaju ili omalovažavaju ljudsko dostojanstvo.

Podnosilac prijave smatra i da je taj poslanik iznosio uvrede kako na račun pripadnika albanske nacionalne manjine tako i na račun političkog oponenta Vuka Jeremića.

Citirano je da je Atlagić izgovorio da je „Upravo je taj Vuk Jeremić koji stalno radi za Šiptare i na predaji Kosova i Metohije Šiptarima“ i „Šiptarsko rukovodstvo u Prištini svake godine 27. oktobra slavi Vuka Jeremića i smatra ga tvorcem najznačajnijeg papira u rukama takozvane kosovske nezavisnosti“.

„Imajući u vidu da ga je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić samo zamolio da ‘upodobi svoju diskusiju Kodeksu’, a nije mu eksplicitno izrekao meru zbog povrede reda na sednici, smatramo da su se stekli uslovi za sprovođenje postupka zbog povrede Kodeksa“, navedeno je u prijavi.

Odbor Skupštine za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja dužan je da razmotri prijavu, izvede predložene dokaze, sprovede postupak protiv navedenog poslanika te da, ukoliko se utvrdi postojanje povrede Kodeksa, izrekne poslaniku propisanu meru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati