Politika

Direktno.rs

28. 01. 2021. 14:07 16

DIREKTNO SAZNAJE IZ EP: Sastanak Dačića i Mekalistera odložen nakon telefonskog razgovora i svađe

Danas je odložen sastanak predsednika Narodne skupštine Republike Srbije Ivice Dačića i predsednika odbora za spoljnu politiku Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera.

Kako Direktno.rs saznaje iz diplomatskih izvora, sastanak je odložen nakon jučerašnjeg telefonskog razgovora koji je inicirao Ivica Dačić, kako bi se nastavilo sa pripremama stranačkog dijaloga koji je ukočen zahtevom Aleksandra Vučića i SNS da Tanja Fajon ne može biti deo delegacije EP, što su u Briselu odbili kao arogantan i nerealan zahtev, a o čemu je i Tanja Fajon govorila za medije.

Dejvid Mekalister je zamerio Ivici Dačiću na tome što je iz kabineta predsednika Narodne skupštine Republike Srbije u medije puštena informacija o zahtevu za odsustvo Tanje Fajon.

To je Dejvida Mekalistera dovelo u nezgodan položaj, da se javno nađe između parlamenta kojem pripada i Aleksandra Vučića, prema kojem ima više razumevanja nego ostali krugovi u Briselu.

Opozicija je, podsećamo, tražila da dijalog počne što pre, a dijalog, po svemu sudeći, još uvek nije odmakao od toga da srpska vlast uređuje sastav delegacije EP, u čemu nije uspela.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati