Politika

[ Izvor: Beta ]

20. 01. 2021. 23:02 8

"Đilkoš Vučić od Srbije napravio prćiju"

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da Srbiju dele "tri strateška koraka" od "čemera u kojem se trenutno nalazi, do situacije u kojoj je moguće zamisliti promene".

To su: dijalog o izbornim uslovima, jačanje infrastrukture opozicionih stranaka i način učešća na izborima koji bi trebalo da bude "ako ne jedinstven, onda bar blisko koordinisan".

- Narodna stranka smatra da bi izbore ponovo trebalo bojkotovati ako ne bude izbornih uslova koji su bar polupristojni. Opozicija mora ostati čvrsta u stavu da će ponovo bojkotovati izbore ako vlast ne ispuni minimalne zahteve opozicije. Ako ta opcija nije na stolu, ne može se pregovarati - rekao je Jeremić televiziji Nova S.

Jeremić je rekao da bi u dijalogu o budućim izbornim uslovima opozicija trebalo da nastupi "ozbiljno i konsolidovano", a ne sa 15 pregovarača koji će posle svake runde dijaloga davati različite izjave. Ona treba da ima jednog ili dva pregovarača koji bi jasno izložili šta je potrebno da se promeni kako bi u Srbiji izbori bili "bar polufer, polunormalni i polupošteni".

- Drugi korak je da opozicija, nakon što je dobila izborne uslove ili postigla nešto u tom dijalogu, ima dovoljno ozbiljnu partijsku infrastrukturu koja će biti u stanju da iskoristi bolje izborne uslove kako bi postigla bolji rezultat. Džabe je oslobađanje ili poluoslobađanje RTS-a ako nema političke infrastrukture koja će omogućiti čoveka na svakoj biračkoj kutiji, jer tamo gde nemamo kontrolora, tamo će da pokradu izbore - rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao da je treći korak "koordinisani nastup opozicije, u jednoj ili više kolona".

Predsednik Narodne stranke je ocenio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u prethodnih osam godina od Srbije "napravio prćiju" i da Srbiju "svet tako i posmatra".

- I logično je da na čelu prćije bude đilkoš, a ne neki filozof ili diplomata. Ako još tog đilkoša "imaju u fijoci" za more stvari, i ako je zato spreman da uradi apsolutno sve što se od njega zatraži, onda on možda i nije najgore rešenje za strance - ocenio je Jeremić.

Jeremić je rekao da opozicija mora delovati dovoljno ozbiljno da bi se kvalifikovala da s međunarodnim faktorom razgovara na način kojim bi zavredela podršku.

Upitan o odlasku iz Narodne stranke njenog bivšeg potpredsednika Nikole Jovanovića, Jeremić je odgovorio da "stranka ide napred, a čirevi pucaju i gnjilo tkivo otpada".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Da odigramo jednu partijicu?

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati