Politika

Branislav Lečić

14. 01. 2021. 11:47 1

Lečić reagovao na intervju Lutovca za Direktno: On odbija da priča sa nama

Vlast je prepoznala Lutovca kao potencijalnu opasnost, te je uz pomoć njegovih protivnika u stranci pokušala da pocepa DS i stavi je u svoju službu. Lutovac je odlučno stao na put takvim namerama i uspeo da očuva stranku" - navodi autor/ka intervjua sa Zoranom Lutovcem objavljenog na vašem portalu 12. januara. Svako ima pravo na svoj stav - naravno, i ja se svim srcem zalažem za slobodu javne reči, ali takva subjektivna kvalifikacija sagovornika, uz klevetanje njegovih protivnika, nije sloboda medija kojoj svaki iskren demokrata teži, već praksa prorežimskih tabloida, koje i vaš cenjeni portal svakodnevno kritikuje - navodi u pismu našoj redakciji predsednik Demokratske stranke Branislav Lečić.

Dakle, divite se kome i kako hoćete, ali divljenje ne izražavajte tako reklamerski, bez poštovanja osnovnih načela novinarstva. Ako toliko dižete glas na "navijače" Vučića, odnosno režimu naklonjene medije, po čemu se, onda, vaš portal razlikuje, osim što podjednako strastveno, a bez ikakvih proverljivih dokaza kleveta u pomenutom intervjuu one koji ne navijaju za Lutovca?!

Intervju je jedno, a panegirik nešto sasvim drugo. Ali, za razliku od Zorana Lutovca, koga predstavljate kao velikog demokratu, ja nikada nisam odbijao, niti nameravam da to činim, javni duel sa tim, sada već bivšim predsednikom DS-a. Po toj praksi odbijanja da se javno suoči sa mnom, Lutovac takođe liči na Vučića, koji odbija da priča sa opozicionarima.

Dakle, ko je ovde "vučićev"- "vrli" Lutovac ili ja? A kada je o Lutovčevim tvrdnjama da "diže" DS reč, samo bih ga pitao - zašto je stranka, otkako je on u proleće 2018. postao lider, potonula tako duboko da je po svim istraživanjima javnog mnjenja na nivou statističke greške?! I zašto bih se ja, po nalogu režima, ili bilo koga drugog, borio da spasim tako "jaku" stranku? Lutovac je, po retorici, i načinu vođenja DS, idealan protivnik svake vlasti - punih usta demokratije, a na delu autokrata! Sapienti sat!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati