Politika

[ Izvor: Beta ]

23. 12. 2020. 13:17 0

"Vlast u Čačku potrošila pola miliona evra za javne radove i događaje"

Pokret Dveri saopštio je danas da je gradska vlast u Čačku novcem iz gradskog budžeta preplatila više javnih radova i organizacija događaja, čime je prema oceni te opozcione stranke "neosnovano potrošila oko pola miliona evra".

- Jasno je da je lično i stranačko bogaćenje jedini motiv funkcionera Srpske napredne stranke da bi se bavili politikom, i mi na to ne možemo da utičemo. Medjutim, veliki je problem kada gradjani Čačaka i Srbije ispaštaju zbog toga, naročito kada dodju ovakva nesrećna vremena kao što je aktuelna epidemija - navodi se u saopštenju Dveri.

Oni navode da su višestruko preplaćeni radovi na uredjenju gradskog bedema, plaže, rekonstrukcije objekata, asfaltiranja puteva, organizacije raznih događaja.

 

Prema podacima Dveri, za rekonstrukciju 5.000 kvadrata gradske plaže i 3.000 kvadrata bedema čačanska vlast je behaton ploče platila više od 70 evra po kvadratu, dok je realna cena od 15 do 18 evra, a za "fantomski koncert" u praznoj sali Doma kulture platila je 19.000 evra.

- Kupovina novogodišnje jelke od 30.000 evra (pre tri godine) bila je bezobrazno skupa koliko i gradonačelnikov lični budžet od 18.000 evra, ili izrada ulične ograde od oko 40.000 evra, ili, pak, ponirući ulični stubić od 5.000 evra - navodi se u saopštenju.

 

Dveri ocenjuju da se "grubom računicom" može zaključiti da je Grad Čačak neosnovano potrošio više od pola miliona evra.

- Ko zna koliko ima još takvih primera koji se kriju od očiju javnosti. Gde su sva ta sredstva na kraju završila možemo lako da pretpostavimo. Kao i to da su postojali mnogo veći prioriteti od šminkanja bedema koji je bio u pristojnom stanju, a gde je potrošeno neverovatnih 33 miliona dinara - navedeno je.

Dveri navode da je za novac koji su gradske vlasti "neosnovano potrošile" mogao da profunkcioniše rad Fonda za lečenje teško obolele dece, koji su Dveri inicirale još pre šest godina.

Dodaju da je za taj novac mogla da se napravi nova ambulanta na Ljubić Keju, da se finansijski pomogne zdravstvenim radnicima i zdravstvenim centrima u borbi sa epidemijom i sa ostalim svakodnevnim bolestima sa kojima se suočavaju gradjani.

- Mogao je Čačak još mnogo toga da uradi, samo kada ne bi imao ovako bahatu vlast, lepljivih prstiju koja samo na svoj lični profit misli, a za narod – ako nešto pretekne - navodi se u saopštenju Dveri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati