Politika

Direktno.rs

22. 12. 2020. 10:43 6

Prvi Vučićev tapšač došao na posao (FOTO)

Specijalni izaslanik za Kosovo, odlazećeg predsednika SAD, Donalda Trampa, Ričard Grenel, poželeo je dobrodošlicu novom ambasadoru Srbije u Vašingtonu, Marku Đuriću.

- Dobrodošao, Marko. Počastvovani smo što si ovde u Sjedinjenim Državama - napisao je Grenel na Tviteru.

Prethodno se Đurić pohvalio kako mu adrenalin ubrzano radi prvog dana na radnom mestu.
- Prvog dana na poslu u ambasadi Srbije u Sjedinjenim Državama entuzijazam i adrenalin ubrzano rade. Srbija i Sjedinjene Države će raditi bliskije nego ikad na boljoj budućnosti za sve - napisao je ponosni Đurić, koji je već stigao da se slika ispred američkog Kongresa.
Marko Đurić je, takođe, objavio i zadatke svog tima u Vašingtonu:

- Moj tim i ja krećemo na put daljeg unapređenja bilateralnih odnosa između naše dve zemlje u svetlu predstojeće 2021. godine u kojoj slavimo 140. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa.Kakvi će ti odnosi biti nakon što se Vučić drugi put za četiri godine kladio na pogrešnog predsedničkog kandidata, ostaje da se vidi.
Podsetimo, glavni tapšač Aleksandra Vučića, nagrađen je za svoje samopregorno tapšanje mestom ambasadora Srbije u SAD, odlukom Vlade Srbije 8. oktobra 2020. godine. 
- Nije moj ambasador. Sramota za sve karijerne diplomate u Srbiji, sigurno nije neko ko može da zastupa naše interese sa aktuelnim političarima u Vašingtonu - napisala je Tamara Bulok, Amerikanka srpskog porekla.

Nekada su ambasadorska mesta bila namenjena najcenjenijim diplomatama, političarima, naučnicima i oni koji su ranije Srbiju predstavljali u američkom glavnom gradu imali su iza sebe bogate karijete. No, kako živimo u vučićevskoj Srbiji, i imenovanje Đurića, koji u svojoj biografiji nema ništa što bi ga preporučilo za tako odgovorno diplomatsko mesto, je postalo moguće.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati