Politika

Direktno.rs

26. 11. 2020. 14:16 3

Opet nije došao na sud: "Vučić da odgovara za laži"

Nakon današnjeg ročišta u Prvom osnovnom sudu u Beogradu povodom tužbe protiv Aleksandra Vučića za povredu ugleda i časti, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović naglasio je da je "ovo "samo početak suđenja Aleksandru Vučiću i da se pripreme i ostali iz njegovog okruženja".

- Ono što verujem da očekuju i žele mnogi građani Srbije jeste da se predsednik SNS Aleksandar Vučić konačno nađe na optuženičkoj klupi i na sudu. Ovo je parnica po mojoj tužbi protiv njega za povredu ugleda i časti, ali to je samo početak. Pravedno je da Vučić prvo odgovara za sve laži, vređanje i mržnju koje neprestano seje po našem društvu protiv svakoga ko drugačije misli i kritikiju njegov lični režim - rekao je Obradović.

On je naglasio da će Vučić u sledećem koraku morati da "odgovara i za razna krivična dela, od kršenja Ustava do kriminala i korupcije u koje je upleten zajedno sa svojim najbližim okruženjem".

- Što se tiče današnjeg ročišta, dao sam izjavu šta za mene znači, koliko me vređa i ponižava moju čast hiljadu puta ponovljena laž aktuelne vlasti da sam fašista, koja je u predmetnoj izjavi predsednika SNS koja je bila osnov za tužbu dopunjena teškim klevetama da sam pljačkaš i lopov. Razume se da ništa od ovoga nije istina niti je odbrana ponudila bilo kakve dokaze, niti bih ja danas bio na slobodi pod ovom vlašću da sam fašista, pljačkaš i lopov - naveo je Obradović.

Jasno je da Vučićeve izjave sa najviše državne funkcije, kako lider Dveri kaže, imaju za cilj "medijski progon i diskvalifikaciju političkih protivnika, i da on zloupotrebljava režimske medije za obračun sa svakim ko drugačije misli".

- Niko od nas pritom nema mogućnost da odgovori na ove napade niti se na režimskim medijima ikada čuje i druga strana, što je osnovni postulat objektivnog novinarstva i zakonska obaveza - rekao je on.

Nedolazak Aleksandra Vučića na današnje ročište i izbegavanje da se suoči sa pravdom govore o tome da, kako kaže Obradović, on misli "da je iznad zakona i da može da govori i radi šta hoće bez ikakvih pravnih posledica. Tačno je da može da govori i radi šta hoće, ali ne i dokle hoće".

- Ovo danas je bio početak suđenja Aleksandru Vučiću za sve laži, zlo i kriminal za koje je odgovoran i ovo je jedna veoma dobra vest za srpsko društvo i državu. Promena sistema i pravna odgovornost dolazi za najviše državne funkcionere, i to za sve njih konkretno znači krivičnu odgovornost i zatvorsku kaznu, oduzimanje nezakonito stečene imovine, finansijsku kaznu za učinjenu štetu po narod i državu, ali i lustraciju – zabranu obavljanja javne funkcije na duži period - zaključio je Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati