Politika

Direktno.rs

26. 11. 2020. 10:29 30

Zelenović kandidat za gradonačelnika BEOGRADA!

Nebojša Zelenović, bivši gradonačelnik Šapca radi na tome da opet bude kandidat za gradonačelnika. Ali ne Šapca, već Beograda!

Ovu, zaista genijalnu ideju izneli su članovima Skupštine slobodne Srbije arhitekta Dragoljub Bakić i karikaturista Dušan Petričić. Po tom scenariju bi Zelenović prijavio boravak u Beogradu, jer za sada još uvek nije moguće da neko ko živi van Beograda bude gradonačelnik Beograda.

Mada, ako je Aleksandar Šapić osam godina predsednik opštine Novi Beograd, a sve vreme živi u kući ispod Partizanovog stadiona, onda može i ovo. Šalu na stranu, ideja kojom se bave Nebojša Zelenović i "Ne davimo Beograd" je ozbiljna. Verovatno je zato i došlo do potpisivanja sporazuma o saradnji između Zelenovića i "Ne davimo Beograd".

Svi ovi akteri veruju da je Nebojša Zelenović idealan građanski kandidat za gradonačelnika i to ni manje ni više nego glavnog grada u kome za svojih 40 i nešto godina nikada nije ni živeo.

 

Ulogu lobiranja za Zelenovića su na sebe preuzeli Bakić i Petričić. Na njihovu nevericu prvi sastanak sa ljudima iz Skupštine slobodne Srbije pretvorio se u potpuni fijasko. Ova ideja je odbijena sa indignacijom što zbog Zelenovićevog naivnog izlaska na šabačke izbore na kojima je ubedljivo poražen, što zbog činjenice da bilo ko ozbiljan može da pomisli da gradonačelnik Beograda može da bude neko iz drugog grada. Makar to bio i tako značajan grad kao što je Šabac.

Informaciju da javno podržava Zelenovića kao budućeg kandidata za gradonačelnika Beograda, za Direktno.rs potvrdio je arhitekta Dragoljub Bakić, koji je rekao da je Zelenović bio jako dobar gradonačelnik Šapca, pa bi bio i Beograda.

- Ja znam šta je sve uradio u Šapcu za dobrobit građana, da mu je prioritet bio interes građana, a ne njegov lični. Da je trošio novac ekonomično, svaki dinar koji je Šabac stvorio on je vratio građanima u nekoj dobrobiti da li kroz kanalizaciju, da li kroz grejanje. Tako da je on za tih svojih šest godina uspeo da napravi od Šapca sve ono što Beograd nema. Da reši kanalizaciju, otpadne vode, komunalno smeće - rekao je Bakić, koji je o ovome napisao i članak, u kojem je rekao da pozdravlja udruživanje sa "Ne davimo Beograd", kao i ideju da Zelenović bude kandidat za gradonačelnika.

Petričić ove navode nije želeo da komentariše, a komentar od Nebojše Zelenovića do pisanja ovog teksta nismo uspeli da dobijemo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati