Politika

Direktno.rs

25. 11. 2020. 15:02 17

"Vučić može, dr Kon ne": Palma udario po lekarima koji pričaju o koroni (VIDEO)

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković, govoreći u Skupštini Srbije, rekao je da je počeo da se plaši doktora Predraga Kona i da "niko od tih stručnjaka nije imao tačnu prognozu" te da ne želi satima da sluša lekare kako pričaju o koroni, jer je bilo i ptičjeg i svinjskog gripa i sa time mora da se živi.

On je pozvao je vodeće lekare, koji rukovode borbom protiv epidemije koronavirusa da se "povuku iz javnosti i ostave građane na miru". Ipak je, kazao je, gledao sinoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako obilazi izgradnju nove kovid bolnice i da ona "prelepo izgleda na televiziji, ali je bitno da brzo ne bude puna".

- Doktor Kon, svaka mu čast, ali kad god upalim neki kanal tu je doktor Kon. I niko od tih stručnjaka nije imao tačnu prognozu jer su pričali da će kad dođe leto nestati virus zbog visokih temperatura - ocenio je Marković u obraćanju tokom skupštinske sednice i dodao da je "počeo da se plaši dr Kona".

On je predložio lekarima, koje najviše u medijima pričaju o koronavirusu, da se manje pojavljuju u javnosti i da ako treba neko da priča da to budu “lekari što leče građane po bolnicama”.

- Lekare da zamolim da se malo povuku i da nas psihološki ostave na miru. Ljudi padaju u depresiju. Neću više da gledam da mi drže konferenciju po dva sata i da mi pričaju šta je bilo ove nedelje - naglasio je Marković.Govoreći o poznatom epidemiologu, Marković je imao opasku da “i ime Kon i kovid počinju istim slovom”.Koronavirus je, prema njegovim rečima, postao svakodnevnica sa kojom Srbije treba da se nosi, ali bez dodatnog psihološkog udara.

Međutim, istovremeno, ocenio je da je sasvim u redu da se građanima o problemima izazvanim koronavirusom priča predsednik države Aleksandar Vučić jer “predsedniku građani najviše veruju”.

Marković je ocenio da se Srbija u odnosu na druge zemlje jako dobro bori sa virusom, jer je imala dobru preventivu, a i država brine o građanima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati