Politika

[ Izvor: Beta ]

31. 10. 2020. 17:54 3

"Izbor Maje Gojković loša vest za medije i kulturne radnike"

Koordinator Saveta za medije Skupštine slobodne Srbije, novinar "Vremena" Nedim Sejdinović izjavio je da je izbor Maje Gojković na mesto ministarke kulture i informisanja izuzetno loša vest za medije i kulturne radnike, ocenjujući da je ona "sve svoje funkcije obavljala na katastrofalan način, sa više nego poražavajućim rezultatima".

 

Sejdinović je u intervjuu za list Danas podsetio da je tokom obavljanja funkcije gradonačelnice Novog Sada Gojković napravila nekoliko aranžmana koje su taj grad doveli na rub bankrota.

- Katastrofalno je vodila i republički parlament, ponižavajući opoziciju, onemogućavajući bilo kakav ozbiljan dijalog i dopuštajući i podstičući skaradne istupe svojih stranačkih kolega. Zahvaljujući između ostalog i njoj, opozicija je praktično isterana iz skupštine - dodao je Sejdinović.

Prema njegovim rečima, prethodni ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević imao je "miliona mana" ali i, kako je naveo, dobru inicijativu da se smanji obim rijaliti-programa na televizijama sa nacionalnim frekvencijama.

- Plašim se da je Maja Gojković osoba kojoj su rijaliti-programi i tabloidno smeće duhovna hrana, i da će takve sadržaje, možda upakovane u nekakvu oblandu, i podržavati kao ministarka - naveo je Sejdinović.



Kako je kazao, Maja Gojković se mnogo puta do sada "gurala da bude ministarka kulture i informisanja", navodeći da joj to "godi, verovatno tako zaceljuje neke svoje davnašnje rane".

- U pitanju je apsolutno nekompetentna osoba za to mesto, ali, ruku na srcu, nije jedina u novoj vladi, kojoj je drugo ime nekompetencija i ulizištvo - rekao je Sejdinović.

On je podsetio na to da je Gojković organizovala izložbu slika njenog pokojnog oca u novosadskoj Galeriji likovne umetnosti "Rajko Mamuzić", proglašavajući te slike za vrhunsko umetničko delo.

- Dakle, možemo očekivati da će, po sličnom modelu, njeni rodjaci i prijatelji preko noći postajati ugledni književnici, pozorišni reditelji ili dirigenti, za vreme njenog ministrovanja, a da će njihove umetničke pokušaje plaćati državni budžet - rekao je Sejdinović.

On je podsetio i da Ministarstvo kulture i informisanja ima manjak zaposlenih i da "stoga ne može da ispunjava, bar ne na kvalitetan način, sve svoje zakonske obaveze".

Dodao je i da budžet kojim raspolaže to ministarstvo nije veliki.

- Ali sa druge strane, ako imate Maju Gojković na čelu ministarstva, jasno je da bi povećanje broja zaposlenih značio upošljavanje njenih stranačkih jarana i jaranica, a da bi uvećan budžet značio da će se novac odlivati na sadržaje koji nisu u interesu gradjana već vlasti - kazao je Sejdinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati