Politika

Direktno.rs

28. 10. 2020. 09:05 1

"Vlada nema legitimitet, nužni slobodni izbori"

Današnji izbor Vlade nastale na osnovu lažnih izbora ne daje joj ni legalnost ni legitimitet. I nakon današnjeg dana uzurpator svih državnih ovlašćenja ostaje Aleksandar Vučić, koji je već, mimo ustavnih ovlašćenja, najavio nove izbore - stoji u saopštenju Udružene opozicije Srbije.

Udružena opozicija je tražila i traži nove izbore, ali slobodne i poštene, uz slobodne medije. Zbog toga smo protestovali sa građanima mesecima i godinama i zbog neispunjenih zahteva smo bojkotovali lažne izbore.

Udružena opozicija Srbije će učestovati na izborima koji ispunjavaju uslove da se stranke i pojedinci na njima nadmeću u ravnopravnim uslovima i da imaju jednak pristup medijima, pogotovo javnim medijskim servisima. Lažni izbori ni za nas, a ni za građane Srbije koji su protestovali na ulicama gradova Srbije nisu opcija.

Nužni su slobodni izbori i slobodni mediji. Tražićemo za to podršku građana, u svim vidovima borbe za takve izbore. Spremni smo na razgovore o zahtevima za slobodnim i poštenim izborima sa režimom, uz posredovanje Evropske unije i uz njihov monitoring predizbornog i izbornog procesa.

Zahtevamo od Aleksandra Vučića da prestane sa novim represivnim merama i zastrašivanjem građana, koje realizuje kroz pritiske na zaposlene, medijske radnike, kao i na članove i lidere opozicionih političkih stranaka i organizacija - navodi se u saopštenju Udružene opozicije Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati