Politika

Direktno.rs

27. 10. 2020. 19:15 7

KOKTEL ZA RASTANAK Stefanović odlazi iz MUP-a, afere putuju sa njim

Novopečeni ministar odbrane Nebojša Stefanović priredio je oproštajni koktel povodom rastanka sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i osobljem sa kojim je sarađivao u toj instituciji. Da li će slaviti i biti zahvalan Vučiću ili će novi posao shvatiti kao "utešnu nagradu" kako mnogi predviđaju, ostaje da se vidi u narednom periodu.

Kako saznaje Direktno.rs, Stefanović se oprostio od MUP-a na koktelu koji je organizovao u to ime, najavivši da ide u nove radne pobede i izazove.

Na njegovu sreću ili nesreću, zamenio je mesto Aleksandrom Vulinom, tako da će Stefanović ubuduće biti ministar vojni, a Vulin "prvi pendrek Srbije".

Podsetimo, sve ovo vreme dok je Stefanović bio na čelu MUP-a, ostaće upamćeno po mnogobrojnim aferama.

Počevši od lažnog doktorata, za koji se ispostavilo da uopšte nije validan, pošto je prepisao dve trećine disertacije na Megatrendu, do saznanja da je studije završio u privatnoj firmi registrovanoj u Londonu, a ne u obrazovnoj ustanovi.

Za njegovo ime najviše se vezuje i afera "Savamala" kada su u izbornoj noći 24. i 25. aprila 2016. godine maskirane osobe porušile objekte u Hercegovačkoj ulici zarad budućeg projekta "Beograd na vodi" i maltretirale prisutne, nakon čega je jedan od čuvara i preminuo.

Policija se oglušila o pozive građana da se kriminalne aktivnosti događaju u Savamali, tako da celokupna afera i propratne stvari idu na dušu Stefanoviću.

Ostaće zapamćena i afera "Krušik", odnosno trgovina oružjem njegovog pokojnog oca kao predstavnika kompacije GIM iz Beograda, koji je posredovao između "Krušika" i kupaca oružja iz Saudijske Arabije po znatno nižoj ceni od tržišne.

Dugo se spekuliše i piše o sukobu porodice Vučić i Nebojše Stefanovića, kao i to da je slučaj "Jovanjica" ugledao svetlost dana iz Stefanovićeve osvete Andreju Vučiću.

Na poljoprivrednom dobru u Staroj Pazovi otkriveno je da se gajila marihuana posredstvom državnog vrha, o čemu se dugo ćutalo, da bi u nekom momentu isplivalo na površinu, kada je vlasnik "Jovanjice" Predrag Koluvija "sasvim slučajno" uhapšen.

Stefanović će promeniti odelo, ali propratne afere ostaće u njegovoj biografiji i kada bude bio ministar odbrane, pa i u vremenu koje sledi nakon toga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati