Politika

Direktno.rs

27. 10. 2020. 08:07 6

HIT! Ni sam Tončev ne zna šta će u Vladi

Potpredsednik SPS Novica Tončev, koji će biti ministar bez portfelja, izjavio je sinoć da još ne zna šta će biti njegovo konkretno zaduženje u novoj vladi Ane Brnabić?!

Naši izvori iz SPS-a navode da je Dačić morao da postavi Tončeva za ministra, pa makar bio i ministar za ništa - u suprotnom Tončev bi organizovao pobunu nezadovoljnih funkcionera koji su svesni da SPS nestaje i utapa se u Srpsku naprednu stranku.

Pre samo osam godina SPS je na izborima dobio skoro 600.000 glasova, da bi ove godine jedva prešao 300.000.

Pad je vidljiv golim okom. Ogroman broj SPS glasača prelaze da glasaju za SNS, a isto su uradili i mnogi lokalni stranački funkcioneri, posebno posle poslednjih izbora. Naime, SPS je u mnogim opštinama i gradovima imao problem da sakupi potpise, pa su uglavnom svuda molili naorednjake da idu zajedno na lokalu. Zbog bojkota opozicije naprednjacima skoro nigde na lokalu SPS nije bio potreban za formiranje većine. Zato su od Vučićeve stranke stigle ponižavajuce ponude u kojima je broj funkcija bio smanjen za četiri petine u odnosu na ono što su do sada imali. U isto vreme onima koji pređu u SNS nudilo se da sačuvaju i pozicije i plate koje imaju. Naravno da su mnogi to poslušali.

I na kraju je stigla ponižavajuća ponuda da dobiju samo jednog pravog ministra u Vladi. I to jedno mesto rezervisano je za Ružića, koji je Vučićev, a ne Dačićev izbor. Uz to, SPS bi formalno trebalo da dobije i mesto direktora EPS-a za Aleksandra Antića. Za to navodno lobira uticajni dvojac biznismena Zvonko Veselinović - Nikola Petrović. Ali ta stvar još uvek nije završena. Postoji i opcija da Antić zauzme Bajatovićevu fotelju i preuzme Srbijagas.

Dačić je sve što je Vučić ponudio prihvatio odmah, izavši sa stavom da 2022. treba da se formira zajednička izborna lista SNS-a i SPS-a. Dačić razmišlja da će to Vučiću biti potrebno zbog predsedničkih izbora. Predsednik SPS-a ne može da se pomiri sa činjenicom da mu Vučić planski gasi stranku i zamenjuje je Šapićevim SPAS-om.

Opozicija nije spremna da prihvati SPS ni u jednoj varijanti i Dačićev manevarski prostor ne postoji. Zato mu je i cena toliko niska.

Kao na akcijskoj prodaji - platiš dva Dačića, dobiješ tri. A može i više.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati