Politika

Direktno.rs

26. 10. 2020. 17:25 0

"Tužilaštvo da reaguje na progon opozicionih političara"

Osim što predstavnici režima intenzivirano u javnosti i u nelegitimnim i nelegalnim institucijama kakva je sadašnja Skupština Srbije, vređaju opozicione političke lidere, crtajući im metu na čelu, paralelno traje i kampanja zastrašivanja njihovih porodica - navodi Skupština slobodne Srbije.

Najnoviji slučaj je lepljenje uvredljivih plakata nasuprot stana u kojem živi lider Narodne stranke Vuk Jeremić sa porodicom, a na tim plakatima je odštampana poruka: "Znamo gde živite!"

- Nije to prvi slučaj da se opozicioni političari zastrašuju uvredljivim i pretećim plakatima koji se lepe u okruženju njihovih domova, a policija niti jednom do sada nije otkrila počinioce ovog čina koji može da se tumači kao krivično delo ugrožavanja sigurnosti - navodi se u saopštenju.

Skupština slobodne Srbije smatra da policija i tužilaštvo ne smeju ostati nemi na progon opozicionih političkih lidera, i podseća da su se neke kampanje targetiranja političkih protivnika naprednjačke vlasti završile tragično, poput likvidacije Olivera Ivanovića.

- Ukoliko tužilaštvo i policija ne otkriju one koji ugrožavaju sigurnost opozicionim političarima, biće potpuno jasno da iza ove kampanje stoji režim Aleksandra Vučića. Sa druge strane, bez ikakve sumnje vlast je potpuno odgovorna za atmosferu nasilja, straha i mržnje u kojoj živimo, i koja svakoga trenutka može da eskalira i proizvede tragične posledice - ističe se u saopštenju.

Skupština slobodne Srbije pruža punu podršku opozicionim političarima koji su izloženi progonu, bez obzira na to da li deli ili ne njihove političke stavove.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati