Politika

Direktno.rs

27. 10. 2020. 21:06 1

Vučić: Izneću dokaze o mešanju zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj

Mi se nećemo mešati u odluku našeg naroda u Republici Srpskoj, ali ću posle izbora izneti dokaze, frapantne dokaze o najbrutalnijem mešanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj… A to njihovo mešanje ide do tih granica da ambasadori pojedinih zapadnih zemalja zovu ljude na listama pojedinih stranaka i zabranjuju im da slučajno ne promene stranu, jer u protivnom, odgovaraće i za zločine koji su počinili i za one koje nisu, izjavio je Aleksandar Vučić, septembra 2018. godine, govoreći o mešanju ambasada zapadnih zemalja u izbore u Republici Srpskoj.

Govoreći na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, uoči opštih izbora u Bosni i Hercegovini, Aleksandar Vučić se dotakao i Republike Srpske. Naime, Vučić je u jeku predizborne kampanje u BiH,  izneo vrlo ozbiljne optužbe na račun “pojedinih ambasadora“ i obećao da će “nakon izbora izneti frapantne dokaze o mešanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj“.

Rekao je još da “to njihovo mešanje ide do tih granica da ambasadori pojedinih zapadnih zemalja zovu ljude na listama i zabranjuju im da promene stranu.“

Iako su pritisci i ucene u izbornom procesu krivično delo, Vučić optužujući “pojedine ambasadore", međutim, nije rekao da li je svoja saznanja o tome prijavio nadležnim organima, kao što su policija i tužilaštvo Bosne i Hercegovine koji bi ove navode morali da ispitaju. Umesto toga, on je rekao da će dokaze izneti javnosti, ali i Mladenu Ivaniću, bivšem srpskom članu predsedništva Bosne i Hercegovine.
Izbori u Bosni i Hercegovini su održani 7. oktobra i kao što znamo Mladena Ivanića je na mestu srpskog člana Predseništva zamenio Milorad Dodik - politički saborac Aleksandra Vučića sa one strane Drine.

Međutim, od završetka izbora u BiH (i u Republici Srpskoj, kao jednom njenom entitetu) prošlo je više od dve godine. Budući da do sada javnosti nije izneo nijedan dokaz o mešanju pojedinih zapadnih sila”, niti rekao na čemu je temeljio svoje tvrdnje, Aleksandar Vučić obećavši “da će izneti frapantne dokaze o mešanju zapadnih zemalja u izbore u Republici Srpskoj” još jednom je slagao i obmanuo javnost. Vučić je hrabar i može da preti zapadnim silama samo pred kamerama svojih lojalnih medija, ali kada se direktno suoči sa njima, onda je manji od makovog zrna.
Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati