Politika

[ Izvor: Beta ]

24. 10. 2020. 12:01 0

Obradović: Tri nova ministarstva su tri nove šarene laže

Predsednik Srpskog pokreta "Dveri" Boško Obradović ocenio je danas da se Ministarstvo za porodicu i demografiju i Ministarstvo za brigu o selu ne uvode zato što je vlast shvatila njihov značaj, već što su im istraživanja javnog mnjenja pokazala da su im to "dve najslabije tačke", a da "po tom pitanju ništa nisu uradili za devet godina na vlasti". 

- Onima koji se za gotovo deceniju na vlasti nisu setili porodice, sela i društvenog dijaloga, teško se može verovati da sada imaju iskrene namere. Da sam narodni poslanik danas bih u Narodnoj skupštini podigao obe ruke za predlog novog Zakona o ministarstvima, jer se prvi put formiraju dva ministarstva o kojima Srpski pokret 'Dveri' govori od svog ulaska u politiku - navodi Obradović u pisanoj izjavi.



Obradović ocenjuje da to što su se dosadašnji ministri bez portfelja koji su se bavili ovim temamaiz Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije dokaz da SNS nije stalo do ovih tema, odnosno da su služila za "potkusur u partijskoj podeli kolača u Vladi (Srbije)".

On je naveo i da je Ministarstvo za (ljudska i manjinska prava i) društveni dijalog, čije formiranje je takodje najavljeno, "najobičnija farsa", uz ocenu da vladajuća Srpska napredna stranka "ne zna šta je dijalog, mrzi demokratiju i drugačije mišljenje".

- Biće vrlo teško poverovati da su sada najedanput spremni za bilo kakav društveni dijalog, jer za njih je (predsednika Srbije Aleksandra) Vučićev monolog početak i kraj svake društvene vrednosti - dodaje Obradović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati