Politika

Direktno.rs

22. 10. 2020. 14:08 15

Čime su Vulin i Stefanović zaslužili dva bitna sektora - policiju i bezbednost?

Vest da će u novoj Vladi dva bitna sektora bezbednost i policiju opet voditi sadašnji, odnosno budući ministri Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin odjeknula je u javnosti. Imajući u vidu sve afere koje se vezuju za ova dva imena, pitanje je čime su Stefanović i Vulin zaslužili ove funkcije?

- Policija je u svim oblastima postigla bolje rezultate nego oni ranije. Slušao sam različite priče i naslušao se o tome "srušiće me Nebojša, pa će biti ovako ili onako". Nebojšu poznajem 22, 23 godine, radiće važan posao u sektoru bezbednosti. Policija je desetostruko opremljenija, postoji više stvari nego što je postojalo ranije - rekao je Vučić pre dva dana. 

Kako je Direktno.rs već pisao, sadašnjeg ministra odbrane Aleksandra Vulina čeka Nebojšina fotelja, tako da će on biti novi ministar policije. 

Ovom odlukom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je srpskoj javnosti da upletenost u afere, malverzacije i umešanost u njih očigledno nisu nikakva smetnja da se obavlja ministarska funkcija.

Posle afere "diploma", doskorašnji ministar policije doveden je u vezu sa aferama Jovanjica i Krušik. Njegov pokojni otac Branko Stefanović pozvezivan je sa privatnom firmom GIM, koja se, između ostalog, bavi preprodajom naoružanja iz valjevske fabrike "Krušik", a koje je, prema tvrdnjama uzbunjivača iz tog preduzeća Aleksandra Obradovića, dobijala po višestruko nižim cenama. Sa Jovanjicom - poljoprivrednim dobrom na kojem je pronađena velika količina marihuane, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić doveo je u vezu dosadašnjeg ministra policije, a budućeg čoveka bezbednosti Nebojšu Stefanovića. 

On je rekao da je jedan od čestih kontakata u imeniku Predraga Koluvije, vlasnika ovog imanja i ministar policije Nebojša Stefanović. Naravno, Stefanović je sve ove afere negirao.

Što se tiče ministra odbrane, a budućeg ministra policije Aleksandra Vulina, srpska javnost ne sme zaboraviti aferu "tetke iz Kanade", kao i fantomsku kupovinu stana.

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da je 205.000 za kupovinu stana u Beogradu pozajmio od suprugine tetke iz Kanade. Slučaj je prošao je kroz tri tužilaštva i nijedno nije utvrdilo odakle mu novac. Svi postupci protiv ministra su, međutim, obustavljeni.

Vulin kao funkcioner podneo je prvi izveštaj Agenciji za borbu protiv korupcije 2012. godine u kom je naveo da je vlasnik polovine stana od 107 kvadrata. Vulinova poslanička plata tada je bila 105.000 dinara što je po tadašnjem kursu oko 900 evra. Upravo ova nekretnina bacila je sumnju na Vulina dve godine kasnije kada je Agencija za borbu protiv korupcije proveravala njegovu imovinu i zatražila da objasni kako je finansirao kupovinu stana. 

 

Iste godine postao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a onda je isplivala još jedna afera.

Kao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vulin je sklopio sumnjiv posao vredan milion evra sa firmom „DBS Konsel security Service“ za nabavku i instalaciju sigurnosnih kamera na teritoriji Kosova. Kancelarija se obavezala da će kamere isplatiti unapred, a na dokumentaciju o spornoj nabavci Vlada Srbije stavila je 2012. godine oznaku strogo poverljivo i odbila da je dostavi novinarima.

Posle svega što javnost zna i za Stefanovića i za Vulina, treba se zapitati šta to kvalifikuje ministre u Vladi Srbije i na osnovu čega se biraju? 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati