Politika

[ Izvor: Mediji ]

21. 10. 2020. 19:40 3

PRONAPREDNIO SE Šapić za rušenje savskog mosta, a ima i objašnjenje za novu vladu

Siguran sam da neće nijedna zemlja da izađe bez ikakve štete iz kovid krize, zato je logično da se napravi oročena vlada u cilju prevazilaženja ove situacije, kazao je Aleksandar Šapić u emisiji "Pravi ugao" na Radio-televiziji Vojvodine.

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je danas da je logično da nova vlada Srbije bude ograničenog trajanja, sa ciljem da se prevaziđe situacija izazvana pandemijom koronavirusa.

Obrazlažući svoj stav, Šapić je rekao da nije karakteristična vlada koja je sastavljena iz svih partija koje su prešle izborni cenzus, a i da nije prirodno da u parlamentu nema opozicije.Šapić je naglasio da je to njegov stav o tom pitanju, a da za više treba pitati Aleksandra Vučića.

Naveo je da cilj nove vlade ograničenog trajanja treba da bude da se iz situacije izazvane pandemijom izadje sa što manje štete i da se zauzme što bolji položaj u dijalogu Beograda i Prištine.Govoreći o najavi Aleksandra Vučića da će se država obračunati sa organizovanim kriminalom, Šapić je kazao da ga je iznenadila odlučnost s kojom je Vučić o tome govorio.

Dodao je da je proteklih meseci bilo kriminalnih obračuna na ulicama Beograda te da najava Vučića znači brzu reakciju Srbije "kako bi se stavilo do znanja da sa državom ne treba da se igra".Šapić je rekao da njegovo mesto predsednika opštine Novi Beograd, na koje je ponovo izabran uz punu podršku SNS, nije uslovljeno saradnjom sa tom strankom u sastavljanju nove vlade.

Novu vladu Srbije činiće koalicija sastavljena od Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i SPAS-a, a biće ograničenog trajanja jer će naredni parlamentarni izbori biti održani najkasnije 3. aprila 2022. godine, saopštio je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u utorak.

Šapić je, takođe, izjavio je u emisiji "Pregled dana" na Nova S da je za sklanjanje Savskog mosta i za pravljenje novog na njegovom mestu.

- Na tom mestu treba da ostane, samo ne taj most. Ja sam za sklanjanje ovog rugla od mosta, na kojem ne postoji čovek koji nije izbušio makar pet puta gume, most koji ne može da primi broj automobila na nivou 1950. godine, most za koji ne znate kada prelazite preko njega da li će da se sruši ili stvara veću buku - kazao je Šapić.On je rekao da podržava plan grada Beograda o pravljenju novog mosta, koji će da poveže Novi Beograd.

- Kroz njega će da se uđe u tunel. Video sam taj plan. Treba da izađe u 29. novembra i da potpuno izmeni saobraćajnu sliku Beograda. Beograd se toliko razvija da je neophodan jedan daleko funkcionalniji most - izjavio je Šapić.On je naveo da Savski most, kada je napravljen, nije imao nikavu vrednost, ni kulturnu ni istorijsku.

- Bio je čelični most koji su napravili Nemci da bi prebacili teško naoružanje. Tačno je da je stari učitelj skinuo mine, ne zato što mu je bilo dosadno i zato što je most bio lep, već zato nije mogao da pređe na drugu stranu reke. Spletom nesrećnih okolnosti taj most je preživeo 80 godina i kamo sreće da smo ga ranije sklonili - izjavio je Šapić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati