Politika

Direktno.rs

21. 10. 2020. 15:07 2

"Vučić vlada bahato kao faraon, ništa mu ne znači Ustav"

"Aleksandar Vučić je jučerašnjim istupom na potpuno ogoljen način demonstrirao da ovom zemljom vlada osiono i bahato kao kakav faraon i da za njega ne znače ama baš ništa Ustav Srbije, zakoni i državne institucije", navodi se u saopštenju Skupštine Slobodne Srbije.

- Javno obraćanje iz partijskih prostorija u kojem najavljuje raspisivanje izbora za april 2022. pre nego što je formirana Vlada Srbije govori da će ovo društvo uskoro, ukoliko to dozvolimo, ući u sledeću fazu autokratije, u kojoj neće postojati niti najmanji privid zakonitosti, institucionalnog poretka i podele vlasti - ističe se u saopštenju.

Skupština Slobodne Srbije navodi da javni istup Aleksandra Vučića znači samo jedno.

- Skupština slobodne Srbije smatra da oročavanje mandata zakonodavnoj i izvršnoj vlasti jasno potvrđuje da je bojkot izbora uspeo i da se Srbija nalazi u dubokoj političkoj krizi, koja se može razrešiti jedino stvarnim dijalogom vlasti, opozicije i drugih bitnih društvenih činilaca, a uz posredovanje i aktivno učešće kredibilnih međunarodnih posrednika - navodi se u saopštenju i dodaje se:

- Ukoliko ne dođe do konstruktivnog dijaloga koji će voditi ka oslobađanju institucija, medija i društva, te stvaranju uslova za fer i demokratske izbore, neizbežno se približavamo tački kada je opšta građanska pobuna jedini odgovor na beskrajnu samovolju predsednika SNS-a. Skupština slobodne Srbije je spremna da predvodi taj bunt, kako bi artikulisala opravdano nezadovoljstvo građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati