Politika

Direktno.rs

21. 10. 2020. 18:01 18

Vučić iz ČETIRI ČINA objavio rat mafiji: Još čekamo zavesu

"Tu mafijašku bandu počistićemo ma koliko to teško i rizično bilo, jer su to veoma moćni ljudi, ima ih i uvezanih sa stranim službama, ali – ili mi ili oni, a ja kažem: država će da pobedi", rekao je Aleksandar Vučić pre četiri godine. Pretio je mafiji i 2014. i 2013. i 2012...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić godinama priča kako će se država obračunati sa mafijom. I bilo je raznih pokušaja, hapšenja, izručenja, a pripadnici zloglasnih klanova kavačkog i škaljarskog jedne druge su likvidirali u našem dvorištu. 

U poslednjem činu, predsednik Srbije u periodu između formiranja nove Vlade Srbije i događaja kada je pokušano mafijaško ubistvo Aleksandra Šarca, čoveka mrskog Velji Nevoljom zagarantovao je pobedu nad mafijom. I to nakon što je Veljko Belivuk, vođa navijača Partizana, više puta povezan sa SNS, na derbiju nakon što je ranjen Šarac, zaa kog mediji navode da je, takođe, navijač, napravio je scenu i iz lože pretio Sanogu, fudbaleru Zvezde.

- Pobedićemo ih, to im garantujem bez obzira na lične, političke i sve druge posledice - poručuje Vučić preko svog Instagram profila 19. oktobra.

Pesnica mafiji posle ubistva Saleta Mutavog

Velja Nevolja je široj javnosti postao poznat 2016. kada je učestvovao u napadu na obezbeđenje direktora Partizana Miloša Vazure ispred stadiona, sa Darkom Ristićem i kasnije ubijenim Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi. Posle njegovog ubistva Vučić, tada kao premijer, pesnicom je pretio mafiji.

Tog 14. oktobra 2016. Vučić je za TV Prva izjavio da je ubistvo izvršeno na najozbiljniji način i su "dovedena lica sa strane da haraju Beogradom".

"Ta banda, mafija i ubice koji misle da mogu da haraju Beogradom i da je Beograd njihova prćija, jer su tako naučili, suočiće se sa žestokom pesnicom države. Dobro će da zapamte monstrumi - rekao je Vučić pre četiri godine.

Na pitanje o saradnicima mafijaša u državnom aparatu, Vučić je rekao da nema konkretne podatke o tom slučaju, ali da ih ima.

- Tu mafijašku bandu počistićemo ma koliko to teško i rizično bilo, jer su to veoma moćni ljudi, ima ih i uvezanih sa stranim službama, ali – ili mi ili oni, a ja kažem: država će da pobedi - kaže Vučić.

Žestoka borba protiv kriminala

Društvene mreže sve pamte, tako i žestoku borbu protiv kriminala iz 2014, jer "nema igre s državom". 

- Krenuli smo u žestoku borbu protiv korupcije i kriminala, ne zato što je EU tražila istragu u 24 sporne privatizacije, već da bismo raskrinkali državno-političko-tajkunski kriminal. Država se ponaša odgovorno i ozbiljno i nema igre sa državom - rekao je u februaru 2014. predsednik Vučić. 

Progon kriminalaca, a ne navijača

I 2013. je obećao nemilosrdnu borbu s kriminalcima.

- Borba za bezbednost i sigurnost na svim javnim manifestacijama biće najobimnija u istoriji Srbije protiv onih koji dele narkotike širom naše zemlje. Neće biti lova na veštice. Država neće progoniti navijače, već kriminalce i narko-dilere - rekao je Vučić za RTS pre sedam godina, posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. 

Dodajmo i da je u avgustu 2012. kao prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane najavljivao oštrije i jasnije mere u borbi protiv kriminala i korupcije. 

I onda predsednik opet najavi borbu protiv mafije - svaki put kao prvi put.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati