Politika

Direktno.rs

22. 10. 2020. 06:55 13

Srbija u kandžama bratije ANKETA DIREKTNO

"Kome je Srbija u ovom trenutku najbliža", pitali smo čitaoce Direktno.rs, u anketi koja je trajala četiri dana. Sudeći po rezultatima, Srbija se nalazi pod snažnim kandžama "bratije" (32,7%), koja je preuzela ulogu neformalnog vladara Srbije. Ako njima pridružimo i SNS, koja se našla na drugom mestu (30,1%), onda je sasvim jasno da je građanima Srbije oteta država i da je ona privatizovana. U anketi je glasao ukupno 3.531 čitalac.

Da je Srbija zemlja bez saveznika, bez jasnog spoljnopolitičkog pravca i nacionalnog plana, prepuštena volji neformalnih vladara, koje oličava jedan čovek, svedoče i rezultati najnovije ankete Direktno.rs.

Andrej Vučić, Igor Brnabić, Predrag Mali, Bojan Kisić...svi oni su pripadnici neformalnog klana, najjačeg po snazi, moći i uticaju u Srbiji. Zajedničko im je to da su u krvnom srodstvu sa najistaknutijim predstavnicima države (otud i naziv "bratija"), a za njih se vezuju brojne afere i skandali. Naši čitaoci su ih jasno prepoznali kao grupaciju kojoj je Srbija danas najbliža, jer u odsustvu rada institucija, oni su preuzeli sve funkcije države.Podsetimo, Andrej Vučić dovodio se u vezu i sa slučajem "Jovanjica", kao i sa Predragom Koluvijom, vlasnikom ovog poljoprivrednog dobra, na kojem je pronađena velika količina marihuane. Ove navode u javnost je izneo potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić. Predsednikov brat ima, i "vezu" sa kompanijom "Galens", zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, koji, po svaku cenu žele da "proguraju" projekat "Novi Sad na vodi". Smatra se i nezvaničnim gospodarom Vojvodine.

Brat predsednice Vlade, Ane Brnabić, Igor Brnabić, u žižu javnosti dospeo je kao jedan od direktora kompanije "Asseco SEE", koja je od EPS u poslednje dve godine dobila 20 miliona evra iz budžeta Srbije. U javnost su isplivali i  ugovori u kojima se vidi da je Vlada Srbije dodelila prošle godine firmi "Asseco" 180 miliona dinara takođe iz budžeta.  
Odmah iza njih je SNS, partija iz koje "bratija" crpi svoju moć i koja im je pripremila teren da nesmetano mogu da operišu po Srbiji. 

Na trećem mestu našla se opcija "Nikome" (27,1 %), što sugeriše da su građani prepušteni sami sebi, jer nema oblasti i društvene delatnosti koja nije degradirana, korumpirana, urušena, obesmišljena. 
Daleko iza prve tri opcije, našli su se Rusija (3,4%) i Kina (2,5%), jer i način vladavine Aleksandra Vučića podseća na autokratske režime u ove dve zemlje, na koje se naprednjački lider ugledao.

Na poslednja dva mesta našli su se Amerika (2,12%) i EU (2,1%), kao posledica činjenice da je Vučić dobio neograničenu podršku istih za svoj diktatorski režim u zamenu za određene "usluge" vezane za status Kosova i Metohije.

Briselski sporazum (2013.) i Vašingtonski sporazum (2020.) nesumnjivo su dokaz te teze.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati