Politika

Direktno.rs

15. 10. 2020. 20:09 19

Vučić o Putinovom (ne)dolasku: Ne volim da kukuričem!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima posle susreta sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a nezaobilazno pitanje medija bila je Putinova promena plana i otkazivanje najavljivanog dolaska u Beograd na ceremoniju osvećenja Hrama Svetog Save.

Podsetimo, Vučić je pompezno najavio njegov dolazak, da bi se potom našao u "neobranom grožđu".

- Važno je samo da se bilo šta kaže i da se vodi kampanja protiv mene kao predsednika, i postanu rusofili kad im se učini da su Rusi ljuti na mene ili Srbiju. Daću vam konkretan odgovor: On naravno jedva čeka da dođe u Srbiju, ali kad ima 15.000 obolelih od korone i 300 mrtvih nisam siguran da li će ili neće. I dalje čekamo njegov odgovor - kazao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara i medija koji mu se nisu svideli, dodavši:

- Ne volim da kukuričem, zivkam medije, obaveštavam, ali Lavrov će sigurno doći u Srbiju. Za Putina ne znam. Srbija ima odlične odnose sa Rusijom, iako smo na evropskom putu. Srbija je nezavisna država i sama odlučuje i to je stvar koju poštuje i Putin i Makron i Si Đinping - kazao je Vučić.

On se osvrnuo i na dijalog Beograda i Prištine.

- Imali smo dobar, racionalan i ozbiljan sastanak o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine. Ono što je važno jeste da smo dogovorili nastavak dijaloga i punu posvećenost Srbije tom dijalogu. Takođe, izradili smo zajedničku ocenu o ekonomskim kretanjima između Beograda i Prištine koja je zadovoljavajuča. To je jedna od najbitnijih stvari. Pod tri, evropska budućnost za Srbiju je važna i to nije floskula - rekao je.

- Važna je zbog više investicija i zbog toga što će pozicija Stbije biti jača što smo bliži EU. Pod četiri, insistirao sam samo na jednoj stvari a to je na punoj implementaciji Briselskog sporazuma - poručio je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati