Politika

[ Izvor: in4s.net ]

14. 10. 2020. 09:32 16

Vučićev koalicioni partner tvrdi da Milo nije izgubio izbore!

Ja ne razumem ni Đukanovića, kada kaže da je DPS izgubio. Nije tačno, po svim merilima zapada DPS je pobednik. Druga je stvar što ne može da formira vladu. Na drugoj strani imamo 16 partija i SPC koji svi skupa, uz neviđenu propagandnu i podršku medija iz Srbije uspeli su da osvoje samo jedan mandat više i sada proglašavaju nekakvu pobedu - gostujući u emisiji "Teleskopija" na RTCG rekao je pisac i predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković.

Drašković kaže da se odjednom pojavljuju neke snage, neki ljudi, koji bi želeli da vrate Crnu Goru u devedesete i da ponište referendum.

- Glavni mediji su antirežimski, televizijski kanali većinski srpski, da ne nabrajam dalje, a onda se govori o nekakvoj diktaturi čoveka čija stranka nikada nije vladala sama nego u koaliciji. Ja ne razumem ni Đukanovića, kada kaže da je DPS izgubio. Nije tačno, po svim merilima zapada DPS je pobednik. Druga je stvar što ne može da formira vladu. Na drugoj strani imamo 16 partija i SPC koji svi skupa, uz neviđenu propagandnu i podršku medija iz Srbije uspeli su da osvoje samo jedan mandat više i sada proglašavaju nekakvu pobedu - kaže Drašković.

On kaže da ne zna da li su delovi srpske službe ili se pak ruska služba GRU mešala u izbore u Crnoj Gori. Govoreći o Crnoj Gori devedesetih izneo je, kako kaže, prvi put kako je sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem putovao na Samit OEBS-a u Istanbulu, govoreći da im je tada bila ugrožena bezbednost.

- Moram vaditi CG iz čeljusti ove nemani, to mi je rekao Đukanović, kad sam sa njim poletao sa aerodroma iz Dubrovnika, jer ga je sedmi bataljon držao na nišanu i želeo da ga obori. To je bila CG 99. da smo poleteli iz Podgorice ili Tivta verovatno bismo od jedne rakete obojica stradali.

Drašković je rekao da ko iz grešaka i istorije ne izvuče prave pouke, osuđen je da mu se nesreća ponovi.

- Ta ideja o "srpskom svetu" koja se sada pojavljuje je pre svega falsifikat, to je ideja Rusa, to je njihova ideja. Ali Rusija je Rusija, ona može i da ugazi u neku državu, niko joj ne može ništa.

On kaže da je tu sada ideja da se zapravo formalno poštuje trenutni raspored snaga.

- Granice BiH, CG, da treba raditi na tome da se "srpski svet" prvo ujedini duhovno i kulturno, a jednog dana kako je rekao vojni ministar i državno.

No, smatra da je to ideja koja ne može zaživeti, te da samo, kako kaže, neki ludak može da pokuša to da ostvari, jer bi sve vodila ka novom krvoproliću.

Drašković je naglasio da Crna Gora sada vodi novu Mojkovačku bitku za Srbiju.

- Ide ispred nas, krči nam put, širi nam krila. Srbija na Zapadu, Srbija u NATO alijansi. Mi nećemo viđati EU dok ne uđemo u NATO - zaključio je Drašković u osvrtu na crnogorske političke prilike u emisiji "Teleskopija“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati