Politika

[ Izvor: Beta ]

08. 10. 2020. 19:12 0

Opozicija sa Varheljijem: Dijalog, RTS, nestabilnost...

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je večeras da je na sastanku sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem predložio da pre sprovođenja investicionog plana za Zapadni Balkan, u Srbiji treba da se stabilizuje politička situacija i da je za to potrebna medijacija Evropske unije (EU).

Varhelji je na tom sastanku predstavio Investicioni plan, a Lutovac je rekao da je predočio Varheljiju da pre primene plana treba da dođe do dijaloga.

- Potreban je konkretan dijalog u kojem bi učestvovale relevantne opozicione stranke i predsednici parlamentarnih stranaka - naveo je Lutovac na konferenciji za novinare nakon sastanka sa Varhejijem.

On je predložio formiranje komisije koja bi se bavila izveštajem Evropske komisije o napretku Srbije koji je objavljen u utorak, a komisija bi trebalo da bude mešovita i da bude sastavljena od eksperata iz Srbije i Evrope.

Lutovac je ponovio da bi razgovori kojima bi posredovala EU morali da budu fokusirani na konkretne teme koje "mogu da se provere" i naveo primer rada Radio-televizije Srbije.

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je, komentarišući predlog investicionog plana, da taj novac ne bi trebalo dati bezuslovno jer bi to delovalo kao bezuslovna podrška vlasti u Srbiji.

- Uslov za dobijanje novca treba da bude napredak u ključnim pitanjima, kao što je vladavina prava - rekao je Ponoš.

Sastanak Varheljija sa predstavnicima opozicije održan je danas u jednom beogradskom hotelu.

Sastanku su prisustvovali predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je danas u Beogradu da će novi ekonomsko-investicioni plan EU za Zapadni Balkan obezbediti održiv privredni rast i napredovanje regiona na evropskom putu i njegovo približavanje jedinstvenom tržištu Unije.

On je naveo da će investicioni plan za Zapadni Balkan, koji je Evropska komisija usvojila u utorak, angažovati devet milijardi evra i da se strukturira oko pet prioritetnih inicijativa, medju kojima su transport, energetika, životna sredina, digitalna agenda i privatni sektor i omladina.

Varheji je trenutno na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati