Politika

[ Izvor: Beta ]

06. 10. 2020. 17:37 16

RAT SPS I SNS "Uklonili ste naše kadrove i postavili svoje ljude"

Na današnjoj sednici Skupštine grada Prokuplja smenila neke od direktora ustanova i postavila nove direktore javnih preduzeća.

Sve te promene su podržali svi odbornici vladajuće SNS kojih je u mesnoj skupštini 41 od ukupno 55, dok su odbornici SPS, koji imaju četiri mesta, bili protiv ili uzdržani, ocenivši da su promene isključivo političke, sračunate na uklanjanje članova SPS s funkcija.

Šefica odborničke grupe SPS, Gordana Janković, za skupštinskom govornicom iznela je stav da je vladajuća SNS u Prokuplju "konačno uspela u nameri da sa svih rukovodećih mesta u javnim preduzećima i ustanovama ukloni kadrove SPS i postavi svoje ljude".


Skupština je direktora Turističko-sportskog centra Bratislava Lukića smenila zbog nepravilnosti u finansijskom poslovanju u postupku javne nabavke i obračunavanja kojeficijenata zarada zaposlenih čime je oštećen budžet Grada, što je utvrdio državni revizor.

Za v.d. direktora tog preduzeća postavljen je Živan Vladimirović, profesor fizičke kulture.

Gradonačelnik Milan Aranđelović je rekao da je zbog nepravilnosti u radu smenjen i dugogodišnji direktor Narodnog muzeja Toplice, Darko Žarić, funkcioner SPS-a. Za v.d. direktorku Muzeja je postavljena Ljiljana Krasić, diplomirana ekonomistkinja, do sada direktorka Kulturno-obrazovnog centra "Toplica".
Umesto dosadašnjeg v.d. direktora Javnog komunalnog predužeća "Hameum", Bojana Nikolića koji je podneo ostavku, Skupština je danas na njegovo mesto postavila Nikolu Žugića, diplomiranog menadžera. Za v.d direktora "Toplice" Skupština Grada je danas imenovala Bojana Milenkovića, diplomiranog ekonomistu.

U Gradskom Veću je umesto Žarka Koprivice koji je podneo ostavku ličnih razloga, na predlog gradonačelnika Aranđelovića, za većnika izabran Miladin Radojičić, profesor fizičke kulture u Domu učenika srednjih škola u Prokuplju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati