Politika

30. 09. 2020. 14:54 9

"Vučiću, ne možeš ućutkati sve Jelisavete Vasilić u Srbiji"

- Vaši SNS kumovi, očevi, braća i sestre ne mogu biti zaštićeni od postavljanja pitanja, istraga i odgovornosti jer su umešani u kriminalne aktivnosti - rekao je lider Dveri Boško Obradović.

 

- Posle mnogo vremena javila se jedna ličnost iz redova nezavisnih državnih institucija koja se osmelila da postavi određena pitanja o kriminalu i korupciji u vrhu aktuelne vlasti. To je godinama unazad bilo nezamislivo, jer je od dolaska SNS na vlast promenjena kadrovska struktura svih nezavisnih državnih institucija, a njihovi članovi na taj način dovedeni u zavisnost od onih koji su ih postavili. Zato je pojava Jelisavete Vasilić, člana Saveta za borbu protiv korupcije, izazvala iznenađenje u opozicionoj javnosti ali i gnev i progon od strane vladajućeg režima - rekao je Obradović.

 

On je dodao da umesto da i Vlada traži da tužilaštvo i policija ispitaju navode člana Saveta za borbu protiv korupcije, predsednik Vlade u tehničkom mandatu Ana Brnabić traži da Jelisaveta Vasilić otkrije svoje izvore od kojih dobija informacije, institucije odbijaju da sarađuju sa njom, a predstavnici SNS kreću u orkestrirano vređanje i negativnu kampanju protiv jedinog državnog funkcionera koji se usudio da kaže da je "vrh vlasti do grla u korupciji".

- Vrhunac i najgori primer ovakvog ponašanja daje naravno predsednik SNS koji proziva ćerku i zeta Jelisavete Vasilić kao korumpirane kriminalce, kao da neko brani nadležnim organima da ispitaju poslove svakog državnog funkcionera i sa njima povezana lica. A stvari stoje upravo suprotno: kumovi i brat predsednika države, braća i sestre predsednika Vlade i pokrajinskih sekretara, kao i otac ministra policije dovođeni su u vezu sa raznim nameštenim javnim nabavkama i tenderima, sukobom interesa i korupcijom. Predstavnici vlasti treba da znaju da njihovi SNS kumovi, braća i sestre ne mogu biti zaštićeni od postavljanja pitanja, istraga i odgovornosti, ako su deo raznih kriminalnih afera - rekao je.



- Ovim putem stajem u zaštitu progonjenog člana Saveta za borbu protiv korupcije i pozivam evropske institucije da se i na ovom primeru uvere kako prolazi borba protiv kriminala i korupcije u vrhu vlasti u Srbiji, kao i da reaguju. Svi zajedno treba da stanemo u odbranu Jelisavete Vasilić i svakog hrabrog građanina Srbije koji je spreman da se suprotstavi korupciji. Jer kako će proći običan čovek koji pokušava da istera pravdu na lokalnom nivou ako ovako prolazi visoki državni funkcioner kome se ukida sloboda govora, koji se zastrašuje i sistematski vređa i uništava - smatra Obradović.

- Кada budu došli na naša vrata biće kasno – zato je bitno da reagujemo sada. I zato moja poruka Vučiću glasi da nikada neće ućutkati sve Jelisavete Vasilić u Srbiji. Zato tačka 2 Proglasa Srpskog pokreta Dveri o promeni sistema i sigurnosti za sve govori upravo o pravnoj odgovornosti i uvođenju krivičnog dela nezakonito bogaćenje za koje sleduje zatvorska i finansijska kazna, oduzimanje nezakonito stečene imovine i lustracija – zabrana obavljanja javne funkcije na duži vremenski period - zaključuje lider Dveri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati