Politika

[ Izvor: N1 ]

29. 09. 2020. 22:47 1

"Nadam se da prisluškivanje neće postati praksa"

Dosadašnji šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Grada Beograda Nikola Jovanović, istakao je da će nastaviti da se bori za interese građana i ukazuje na loše poteze vlasti. Dodao je i da prisluškivanje neće postati praksa u Srbiji, kao i to da se nada da "opozicija neće imati svoju Udbu i da ne sme da se ponaša kao vlast".

Na pitanje da li je snimak koji se pojavio nedavno u tabloidima i na društvenim mrežama bio "kraj njegove političke karijere", Jovanović kaže da taj kraj - nije bitan.

- Ja mislim da pitanje da li je ovo moj politički kraj ne zanima ljude, to u krajnju ruku nije ni bitno, već da svako od nas pomogne na neki način svom gradu, svojoj zemlji, tako da ova priča za mene nije bila lična avantura već težnja da nešto što sam dobio od mog grada, njemu vratim - kazao je Jovanović za N1.

Žao mu je, naglašava, što je cela afera postala javna.

- To nije bio moj izbor. Da sam hteo da kolegama nanesem štetu, ja bih o tome govorio javno. Ja to nisam radio, čak i nakon objavljivanja tih nezakonitih snimaka, nisam kritikovao kolege. Mislim da svako ima pravo na privatan razgovor u kafani, u porodici, sa suprugom u krevetu, i da to ne treba da bude iskorišćeno za lično obračunavanje - navodi Jovanović i dodaje da se nada da neće postati praksa da i "opozicija ima svoju Udbu".

Jovanović je osnovao udruženje građana pod nazivom Centar za lokalnu samoupravu, preko kojeg će pokušati da se vrati na javnu scenu posle afere sa, kako je rekao, "montiranim kafanskim razgovorima".

Kao ulogu svog novoosnovanog centra vidi upravo tu korektivnu funkciju.

- Mislim da je uloga struke, medija, javnosti, da kritikuje vlast, da bi ona bila bolja. Nije njihova uloga da se dodvoravaju vlasti da bi imali neke beneficije...Ja naše udruženje vidim kao korektivni faktor, neću političariti, neću govoriti neproverene stvari, kada budem imao nešto da kažem, naći ću način da to dođe do javnosti - objasnio je Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati