Politika

Direktno.rs

29. 09. 2020. 21:07 3

Vučić 2016: SNS lista ima najviše novih ljudi!

Pogledajte liste političkih stranaka. Svi beže da ih analiziraju. Najviše novih ljudi ima na listi SNS-a, naših koalicionih partnera takođe - rekao je sadašnji predsednik Srbije, a tadašnji premijer Aleksandar Vučić 2016. godine, hvaleći se time kako SNS ima dosta "neukaljanih ljudi". Nije, međutim, bilo potrebno mnogo truda da bi se ustanovilo da prvi čovek države, kao i u većini slučajeva, ne govori istinu.

"Otvoreni parlament", koji već nekoliko godina doprinosi javnosti rada Narodne skupštine, napravio je potom slikovitu analizu svih predatih lista, a ustanovljeno je da SNS lista nema najviše novajlija u svojim redovima.

Naravno, pod uslovom da je tadašnji premijer pod "novim ljudima" mislio na osobe koji nikada ranije nisu ušli u zdanje na Trgu Nikole Pašića.

Od 250 imena na njegovoj listi "Aleksandar Vučić- Srbija pobeđuje" od pre četiri godine, 111 njih su već bili poslanici, dok je 139 potpuno novih kandidata. Među prvih 150 kandidata bilo je 60 novih ljudi.

U to vreme, lista Demokratke stranke i njenih partnera na listi "Za demokarsku Srbiju", od 246 na listi, novih imena je bilo čak 209.

Na izbornoj listi "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma", u isto vreme bilo je 212 imena od predloženih 250.

Na izbornoj listi "Boris Tadić, Čedomir Jovanović - Savez za bolju Srbiju - Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka" novih kandidata je bilo 217, dok se 37 njih moglo pohvaliti da su već sedeli u poslaničkim klupama.

Lista "Dr Vojislav Šešelj" imala je pre četiri godine 221 novo lice, dok je na listi "Dveri - Demokratska stranka Srbje" bilo 236 kandidata koji nikada nisu bili poslanici.

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati