Politika

Direktno.rs

28. 09. 2020. 09:19 27

"Vučić beži od TV duela kao đavo od krsta"

Da Aleksandar Vučić obožava da gostuje po televizijskim emisijama jasno je čak i rasvetljivačima. Međutim, javnosti i opoziciji je još jasnije da predsednik prihvata gostovanja ili se, bolje rečeno - sam poziva na ista pod određenim uslovima. Glavni je da dominira emisijom. Budući da mu voditelji to omogućavaju i da čak odgovaraju na njegova pitanja, ostaje još jedan bitan uslov: da prekoputa nema sagovornika koji može da mu parira i ukrsti argumente. Drugim rečima, poliglota i erudita kakav je Vučić, u svom rečniku ne poseduje reč duel, ili je se plaši. A poslednji put je upotrebio u TV duelu sa Draganom Đilasom 2012. godine u emisiji "Odluka" Suzane Trninić na B92.

Jedan tviteraš se, uprkos tome što je pogrešno naveo datum poslednjeg duela, svojim tvitom osvrnuo na manir predsednika da izbegava debate na prilično ispravan način.

- Vučić je zadnji put bio u nekom TV duelu kad je 2004. Savo Milošević je obrisao patos njime, prikazujući ga onakvim kakav jeste. Tad je i skontao da je tu nikakav. Kao što je i generalno nikakav - napisao je tviteraš podsetivši na gostovanje Vučića i Miloševića u Utisku nedelje u kojem je Milošević, vučićevskim jezikom rečeno, bio za oktavu glasniji.

Autor ovog tvita u komentaru ispod tvrdi da Aleksandar Vučić čita sve na Tviteru, kao i da svaka napisana reč utiče na njegovu psihičku stabilnost.

- Ja ti odgovorno tvrdim da čita sve što se ovde piše, i da ga svaka reč živcira do usijanja. Prave čak i arhive tvitova misleći da mogu da ih upotrebe protiv nekoga. Psihički bolesnici - dodao je.

- Kompleksaš, rešio da se iživljava nad svakim ko ga je iole popreko pogledao. A Savo je pre svega jedan veliki gospodin - glasi jedna od komentara.

Od tada do danas, Vučićeva medijska gostovanja svode se na žučne rasprave sa novinarima koji se nalaze u ulozi protočnog bojlera koji samo prenosi ono što Vučić ima da kaže. Kako bi razbio monotoniju, Vučić je umesto blokčića u kojima je zapisivao teze tokom emisije, počeo da donosi fotografije fabričkih pogona koje je otvarao, puteva koje je, kako ističe, gradio, ali je znao da donese i fotografije koji bi mogle biti kompromitujuće, i to obično po osobe koje se kritički odnose prema bilo kom aspektu vlasti.

Nisu retki ni slučajevi da predsednik na konferencijama govori kako nema problem da odgovori ni na bilo koje pitanje novinara, a da se onda u odgovaranju sa njima ili, što je česta praksa, obračunava sa novinarima putem svojih tabloida na vrlo ličan način i pokušavajući da izvuče što više prljavog veša u obliku informacija koje mogu da diskredituju novinare i odvrate ih od suštine posla - da pitaju u interesu javnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati