Politika

Direktno.rs

27. 09. 2020. 20:30 16

Vučić: Gašić podneo ostavku zato što sam ga ja zamolio

Gospodin Gašić je podneo ostavku zato što sam ga ja molio da to uradi i zato što je, uveren sam, razumeo koliki je bio značaj tog prestupa. Niko drugi nije podneo tu ostavku iako su mnogo gore gadosti ženama izgovarali, rekao je Aleksandar Vučić, govoreći na RTS, o odlasku Bratislava Gašića sa funkcije ministra odbrane. Međutim, istina je nešto drugo!

Da je Aleksandar Vučić apsolutni gospodar života i smrti u Srbiji, da on odlučuje ko će biti postavljen, a ko smenjen, dokazalo se u i emisiji "Upitnik" na RTS, 2017. godine.

On je govoreći o raznim aferama koje su potresale javnost, po ko zna koji put obmanuo građane, kako je molio Bratislava Gašića, tadašnjeg ministra odbrane, da podnese ostavku zbog seksističke rečenice "da voli žene koje lako kleknu". Naravno, Gašić je odmah pokleknuo prema ovako ljubaznoj zamolnici svog šefa, te nije imao kud nego da ponudi svoju ostavku.

Međutim, istina je da je Gašić smenjen u Narodnoj skupštini 5. februara 2016, pošto je lično Vučić obrazložio taj predlog:

- Na osnovu Ustava i zakona, poslao sam predlog vama, poštovani narodni poslanici, za razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića… Na posletku, od Bratislava Gašića, svoj prijatelja, očekujem da ubuduće svojim delima pokaže šta je iz svega ovoga naučio. Od vas, dame i gospodo poslanici, u rekao bih najkraćem obrazloženju do sada pred Narodnom skupštinom, očekujem da glasate o ovom mom zakonu (sic), da se izjasnite o tome da li mislite i kako želite da izgleda pristojna, normalna i moderna Srbija. O rezultatima Bratislava Gašića u Ministarstvu imam samo reči hvale. Ti rezultati su bolji nego njegovih prethodnika i u oblasti namenske industrije, dakle, odbrambene industrije Srbije, i u oblasti samog Ministarstva odbrane.

Dakle, Bratislav Gašić nije dao ostavku, već je smenjen sa funkcije ministra odbrane. Kasnije je Vučić nagradio svog prijatelja funkcijom šefa BIA, rekavši kako je Gašić izdržao godinu i po dana bez ijedne funkcije.

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati