Politika

[ Izvor: N1 ]

26. 09. 2020. 14:15 3

"Nema izbora u DS-u, neće biti otimanja ili gašenja stranke"

"Danas nema nikakavih izbora u Demokratskoj stranci, a onaj koji se predstavlja kao kandidat za predsednika DS je isključen iz stranke", poručio je predsednik DS Zoran Lutovac, naglašavajući da neće biti otimanja ili gašenja stranke.

Lutovac je, na današnjoj konferenciji za novinare koja je sazvana zbog odnosa u DS, poručio da nema podela u stranci.

Ovo je, prema njegovim rečima, upozorenje javnosti na pokušaje večitih funkcionera u toj stranci da u saradnji sa režimom predstave da se radi o novim podelama u DS.

Lutovac je objasnio da su pred strankom promene Statuta, jer DS više nije vladajuća stranka, već neko ko je ponašanjem večitih funkcionera doveden na margine političkog života, potom je potrebno sprovesti izbore na lokalu, pa tek onda održati opšte izbore u stranci.

On je odbacio tvrdnje bivšeg člana stranke Branislava Lečića kako nije odgovorio na "pruženu ruku za razgovor", uz napomenu da su sva vrata u DS otvorena, od predsednikovih, do opštinskih odbora.

- Ne, hteli su neformalnim putem, kao što su navikli, u kafićima, da vode politiku u DS, a toga neće biti dok sam ja predsednik - poručio je Lutovac, uz napomenu da pravila važe isto za sve, i da je zakon isti za sve.

Za ugledne i zaslužne u stranci pre svega to treba da važi, naglasio je Lutovac i istakao da se ne boji "gašenja stranke".

Lutovac je rekao da je Lečić prošao kroz sve ideologije i u svim strankama u kojima je bio, od Demohrošćanske stranke Srbije, Moje Srbije, Liberalno demokratske partije, a zajedničko je svima da su marginalizovani saveznici Aleksandra Vučića ili ih nema.

- To se sa DS neće dogoditi - uveren je on.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati