Politika

[ Izvor: Beta ]

24. 09. 2020. 19:43 0

"Nastavak dijaloga 28. septembra, bez teme ZSO"

Specijalni izaslanik Evropske Unije za dijalog Srbije i Kosova, Miroslav Lajčak saopštio je danas da će se delegacije na nivou eksperata sa Kosova i iz Srbije sastati u ponedeljak, 28. septembra u Briselu kako bi nastavili razgovore o finansijskim potraživanjima i imovini.

- Zajednica (srpskih opština) neće biti na dnevnom redu jer jedna strana još nije spremna za diskusiju. Ali, ovo se mora rešiti kao deo sveobuhvatnog sporazuma kako je dogovoreno na sastancima lidera - napisao je Lajčak na svom Tviter nalogu.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Lajčak je poslao pozivnice Prištini i Beogradu za novi susret u okviru pregovora o normalizaciji odnosa.

Prema tekstu pozivnice u koji je RSE imao uvid, Lajčak poziva šefove delegacija eksperata iz Kosova i Srbije da se sastanu 27. i 28. septembra.

Na agendu sastanka, kako stoji u pozivnici, Lajčak je stavio i raspravu "o poziciji nevećinskih zajednica na Kosovu, odnosno Zajednici srpskih opština".

U istoj pozivnici stoji da se lideri pozivaju na novu rundu dijaloga na najvišem političkom nivou 29. septembra.

Evropski izvori su, međutim, za RSE upozorili da bez obzira na slanje pozivnica, nastavak dijaloga naredne nedelje ostaje pod znakom pitanja i zavisi od toga da li je kosovska strana spremna da razgovara o Zajednici srpskih opština na Kosovu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati