Politika

Direktno.rs

24. 09. 2020. 14:40 0

"Vrhunac rodoljublja je kad državu branite od vlasti"

O narodu čija himna počinje sa "Bože pravde…ž2, govori da je oduvek sanjao i čeznuo za poštenjem i pravdom koje nikad nije imao dovoljno. Uvek je boleo nedostatak pravde, ali nikada ne boli kao danas, a posebno kada smo pomislili da smo kao narod iza sebe ostavili sve podele i kao društvo postali demokratičniji, solidarniji i pravdoljubiviji. Međutim, svakodnevna obespravljenost onih koji nisu u milosti režima zabrinjava i širi nepoverenje i strah - naveo je potpredsednik Dveri Milovan Jakovljević. 

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv predsednika pokreta Dveri Boška Obradovića, potpredsednika Izvršnog odbora Slaviše Miletića i naših saboraca Marka i Davora Đurđevića. Naši saborci terete se da su dana 08.05.2020. godine pokušali da spreče Marijana Rističevića i Zlatibora Lončara da uđu u zgradu parlamenta. Istine radi, četvoro narodnih poslanika na čelu sa predsednikom pokreta Boškom Obradovićem i još nekoliko saboraca nalazilo se na 4 do 5 dužnih metara i to na najširem delu skupštinskog stepeništa, koje je u tom delu, po slobodnoj proceni, široko najmanje 20-ak metara - naveo je on.

Narodni poslanici protestovali su protiv izmene izbornih zakona koje je skupštinska i režimska većina imala nameru da promeni baš tog 8. maja 2020. godine na skupštinskom zasedanju u sred izborne kampanje, što je klasično kršenje Ustava i zakona, dodao je Jakovljević.


- Pravo na slobodu govora nemaju samo pripadnici vlasti, to pravo bi po svim međunarodnim konvencijama, našem Ustavu i domaćem zakonodavstvu trebalo da imaju svi građani Republike Srbije, osim ako i ovo elementarno pravo nisu rešili da nam oduzmu?! Režimskom tužilaštvu očigledno nije poznato da su narodni poslanici dužni da štite Ustav, zakon i interese građana koje zastupaju. Režimskom tužilaštvu možda nisu predočeni video zapisi na kojima se jasno vidi da su Rističević i Lončar pokušali da prođu kroz grupu poslanika i time svesno isprovociraju incident - kazao je Jakovljević.

- Na Markovdan tog 08.05.2020. godine na stepeništu Skupštine Republike Srbije, Dveri su branile slobodu i pravdu, dostojanstvo i zakon, državu i narod. Na to će biti ponosni naši potomci. A vi, režimski poslušnici, šta ćete reći vašim potomcima - dodao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati